Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Meddig viseltek általánosságba...

Meddig viseltek általánosságban kardot az emberek Budapest utcáin?

Figyelt kérdés

Korra, korszakra, évre vagyok kíváncsi. Konkrét válasz nyilván nem lesz, inkább forrásokból származó utalásokra, azokból levont következtetésekre vagyok kíváncsi.

Köszönöm.

okt. 14. 19:04
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

Altalanossagban az emberek nem viseltek kardot, az tul draga volt. Nemesek viseltek, de ok boven kevesebb mint 1%-at kepviseltek a teljes lakossagnak.

Amugy kb. Az 1. es 2. VH kozottig, volt naluk "divat", utana a (marok)lofegyverek terjedesevel okafogyotta valt a kard viselese.

okt. 14. 19:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Amióta Budapestről beszélünk, civilek már nem hordtak kardot, csak a (fő)nemesek a díszruhához.
okt. 14. 19:25
 3/3 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem városban csak a csendőrség hordott kardot, ha egyáltalán. Sétapálca bőven elég önvédelmi fegyver volt, másra meg nem kell kard egy átlag kedden.
okt. 15. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!