Miért nem használnak dezodort akik emberek közé mennek? Ez az idősekre jellemző?
Nem szoktam buszozni de tegnap felszálltam a helyi járatra és megcsapott az erős izzadságszag . Tele volt idősekkel a busz. Aztán bementem a kormányablakhoz és egy idős asszony elsétált előttem aki szintén nagyon büdös volt.
Oké hogy izzadunk mert meleg van és nincs mindehol klíma de külföldön szinte soha nem büdös senki, még az útépítő munkások se mikor bemennek a mekibe.
Az alumíniumtartalmú, izzadásgátló deók mellrákot okozhatnak.
Az izzadásgátlás olyan, mintha a vizeletedet akarnád visszatartani. Károkat okoz a szervezetben. Az izzadás egy természetes, méregtelenítő folyamat, tilos akadályozni. Már ha jót akarsz magadnak...
Alumíniumsóktól mentes deókat érdemes használni (ritka, majdannyira, mint a fehér holló), plusz gyakrabban zuhanyozni. Idősek között gyakori jelenség, hogy hetente-havonta egyszer fürdenek... Nem tudni, miért
A dezodornak nem az a lenyege hogy nem izzadsz hanem hogy nem lesz büdös honaljszagod :D
A dezodor az angol deodorant-ból jön amit szagtalanítóként lehetne fordítani szó szerint, nem pedig izzadásgátlóként mert a izzadást nem gátolja meg. Aki foglalkozik a higiéniájával az használja.
3
Tévedsz.
Manapság gyakorlatilag bármelyik dezodort leveszed a polcról, az van ráírva, hogy izzadásgátló. Az összetevők között pedig az alumínium, aminek az a szerepe, hogy eltömítse a pórusokat, ezzel megakadályozva az izzadást.
Beírtam a google-ba, hogy dezodor, kattintottam az első találatra. Mit is ír? Hogyan szagtalanít?
Izzadásgátlással...
“ha lenne, nyilván nem árulhatnának ilyeneket”
A dohányzás bizonyítottan tüdőrákot okoz. Ehhez képest nem tilos forgalmazni a dohányárut.
“azok a pórusok pedig legfeljebb 1-2 napig vannak eltömve”
Ha egyszer használsz dezodort, akkor valóban. Ám ha egy életen át használod, akkor egy életen át el vannak tömődve. A működési elvük pedig éppen ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!