Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerinted hány perc késés fér...

Szerinted hány perc késés fér bele egy üzleti találkozó esetén?

Figyelt kérdés

Mennyit néztek el másoknak, és ti magatok hány perc késés esetén kértek elnézést?

Engem ez a kérdés nagyon érdekel, most is éppen a magyar időszemlélet témájában végzek egy kutatást.

Ha esetleg valaki szívesen kitöltene ezzel kapcsolatban egy rövid, kb. 10-15 perces kérdőívet, az írjon rám és átküldöm a linket, de persze már annak is nagyon örülök, ha csak szimplán ide bírjátok, hogy mit gondoltok erről. :)

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

#késés #üzleti találkozó #üzleti etikett #üzleti megbeszélés
2024. júl. 22. 11:30
A kérdező szavazást indított:
0 perc (mindenki érkezzen pontosan, sőt, ha lehet, inkább pár perccel korábban)
1-2 perc belefér
max 5 perc
max 10 perc
max 15 perc
rugalmasan kezelem a késéseket
más (válaszban kifejtem)
24 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Semennyi
2024. júl. 22. 11:39
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem sértödök meg ha valaki késik. De nyilván üzlet szempontjából azt az embert fogom komolyabban venni, aki idöben érkezik.
2024. júl. 22. 11:50
 3/11 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
44%

Ha a felek közösen egyeztek meg a találkozó időpontjáról és mindketten elfogadták akkor az 5-10 perc már nagyon gáz és ott elkezdünk telefonálni, hogy hol a fittyfenébe van az illető.

Ha egyoldalú volt az időpont kitűzése akkor lehet elnézőbbnek lenni azzal a féllel amelynek idomulnia kell, de akkor is jelezze valahogy hogy késni fog, előtte levő megbeszélése elhúzódhat, csőtörése lesz, akármi.

Ha fő résztvevő vagy a találkozó házigazdája az illető akkor szintén nem megengedhető a késés. Ha csak mellékes szereplő vagy eleve csak a találkozó egy részén számít a részvétele akkor az is elég, ha csak arra a részre jön be amihez neki is köze van - nem kell mindenkinek végigülnie minden piszlicsáré részletet.

Kevésbé fontos találkozóról szintén lehet késni. Sőt, igazából nem etikus, de mára a gyakorlat része, hogy az informális meetingeket állandóan tologatják a felek, kvázi így jelezve, hogy nekik az adott esemény huszadrangú, érdektelen, nem fontos.

2024. júl. 22. 11:52
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ha az illető késni fog azt már jó előre tudja. Már a tudás pillanatában illik jelezni.

Tehát ha én 16:00ra beszéltem meg valakivel valamit, de 15:50kor még a helyszín közelében sincs már illene szólnia, hogy elnézést de késni fogok. Telefonon, szóban jelezve. Illetve egészítse ki, hogy nagyjából mikorra várható az érkezése. Lehet mire odaérne nekem már nem jó.

Várni nem jelzés esetén 10 percet lennék hajlandó, ha nem jelzi 5 percet.

2024. júl. 22. 12:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld pipa. :)
2024. júl. 22. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
*várni jelzés esetén
2024. júl. 22. 12:18
 7/11 A kérdező kommentje:

"Kevésbé fontos találkozóról szintén lehet késni. Sőt, igazából nem etikus, de mára a gyakorlat része, hogy az informális meetingeket állandóan tologatják a felek, kvázi így jelezve, hogy nekik az adott esemény huszadrangú, érdektelen, nem fontos."

Ööö, ezt jó tudni! :D Én eddig nem értelmeztem így a dolgokat, de persze van benne logika. Szerencsére nem is futottam bele komolyabb tologatásba - ezt most le is kopogom.

2024. júl. 22. 12:21
 8/11 anonim ***** válasza:
28%

Ha szól hogy késik, akkor 5 perc mondjuk elhanyagolható, mivel nem lehet tudni hogy 5 perccel előbb vagy később ér oda az ember. A hülye nárcik szoktak ezen hisztirohamot kapni ha más késik, és még szól is, az se hatja meg őket, persze ők késhetnek. Nyilván akkor is hisztirohamot kapnak ha a vonat késett, mert nyilván az is annak a hibája aki utazott.

Most tényleg logikusan meg van beszélve egy időpillanat, annál előbb vagy később is sikerülhet odaérni. Mi értelme van úgy mégis előbb menni 20 perccel hogy kizárd az 1 % kockázatot és ott szobrozni valahol a közelben, kivéve ha nem vonat az illető mert az nem vár. De eberek tudnak beszélni, telefonálni. Ha viszont nagyobb közösség van pl előadás akkor előbb kell menni lehetőleg, mert időpontban kezdődik.

2024. júl. 22. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, miért késett. El tudok képzelni olyan tényezőket, amik teljesen indokolttá teszik ezt (azért 15 percnél több ne legyen).

Ha szimplán csak elhúzta az időt, akkor már 1-2 perc is sok nekem.

2024. aug. 4. 15:52
 10/11 anonim ***** válasza:
A szándékos késés eleve egy üzleti stratégia mindkét fél részéről, így nem igazán lehet megmondani, hogy mennyit lehet késni. Attól függ, hogy mi a célod vele.
szept. 14. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!