Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kérjük a részvétnyilvánítások...

Kérjük a részvétnyilvánítások mellözését. Csak nekem fura?

Figyelt kérdés

Ez mostani dolog, vagy volt régebben is?

Miért lett ez olyan divat mostanában? Régen sosem láttam ilyen gyászjelentést, mostanában pár régi ismerös halálesetekor és úgy általában is felfigyeltem erre.

2024. júl. 11. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem azért szokták ezt kérni mert már amúgy is rossz állapotban vannak és nem akarják az egész temetést elhúzni azzal, hogy 200x végig hallgatják ugyan azt a semmit mondó szöveget, hogy "részvétem".
2024. júl. 11. 10:42
 2/6 A kérdező kommentje:
1 ezt értem, csak valahogy régen nem tünt fel. Vagy nem is volt jellemzö?
2024. júl. 11. 10:44
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
Azt már nem tudom, hogy régen mi volt a helyzet. Lehet akkor úgy voltak vele, hogy ez a szokás ezért csinálták. Manapság pedig már egyre könnyebben eltekintenek attól az emberek, hogy mi a szokás.
2024. júl. 11. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
25%

Mostani dolog, néhány éve egyre többször kérik.

Én sem szeretem, még a kézfogás elmegy, de sokan pusziszkodnak.

Képzeld el, nemsokára ezek az emberek újra élhetnek majd a földön, tökéletes egészségben.

Micsoda öröm lesz majd mindenki számára!

2024. júl. 11. 12:47
 5/6 anonim ***** válasza:
41%

Ezt konkrétan a covid érkezésekor találták ki, s azóta divat.

S szerintem ez így van rendben.

2024. júl. 11. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Utoljára gyerekként voltam ilyen temetésen. Őszinte leszek, olyan emlékem van róla, hogy teljesen vadidegen emberek jönnek oda hozzám és mondják, hogy osztoznak a fájdalmamban. Máig nem tudom, hogy ez miért volt jó.
2024. júl. 13. 04:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!