Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sülhet ki ebből még valami...

Sülhet ki ebből még valami jó? Valakinek hasonló tapasztalat?

Figyelt kérdés

Nagyon röviden: Egy nemzetközi levelezőoldalon idősebb nőként szert tettem egy különleges levelezésre, aminek írója egy fiatalabb (eléggé fiatal) srác (volt). Pár (hosszú) levélváltás után le szeretett volna jönni hozzám (persze nem azonnal és nem miattam, az utazás/ingyen szállás miatt, gondolom :D), de bármennyire is szerettem volna, elutasítottam negatív példákon keresztül. Megijedtem magától a szituációtól, pedig szívesen lettem volna szállásadója. Ő hiába próbált pozitívan hozzá(m)állni, a félelmeimet megpróbálni eloszlatni, nem sikerült feloldódnom, és végül neki is elment a kedve. Nem igazán "erőltette", és az ígért videochat sem jött össze. (Ő látatlanba is lejött volna, elég lett volna neki a levelezésünkön keresztül átjövő szimpátia, én azért látni szerettem volna élőben kivel beszélek... Emiatt meg a kora miatt sem tudtam komolyan venni.)

Beszélgettünk még sokat utána is, de sajnos abbamaradt részéről az írás...

Szinte már el is felejtettem a srácot, tiszteletben tartom, hogy nem írt, biztos van oka, viszont a napokban újra eszembe jutott...

Mégpedig...

November elején lesz egy nagyon szuper kulturális program, az ő országához közeli országban. Biztos vagyok abban, hogy lekötné őt is ez a "műsor" és élvezné, én meg nem szeretnék már egyedül menni ilyen helyekre, sem olyan barátnővel/ismerőssel, aki nem érdeklődik az adott az esemény iránt.

Igen, elkezdett hiányozni, ő maga, a beszélgetésünk, az hogy nincs lezárás, és mai napig azt remélem, hogy még legalább egyszer írni fog... hiába nem jelentkezett be négy hónapja...

Szerintetek ennyi levelezés után, elutasítás után, úgy hogy már 4 hónapja fel sem jött az oldalra, érdemes lenne ráírnom ezzel a programmal kapcsolatban? Mindig is utazni szeretett volna... és a leírtak alapján én is szimpatikus voltam neki egy darabig biztosan. :D

Szerintetek ez hogyan veszi ki magát? Nagyon szeretném, ha utazótársam lenne ezen a programon/városnézésen, a leveleink emlékére, de félek, hogy "hülyén" venné ki magát.

Aki nekem nem ír, én arra már nem igazán írok rá, főleg nem ilyen programokkal...

Egyébként nem váltunk el haragban, az utolsó levele is jó hosszú volt és írta, hogy leterheli a munkája... Írta, hogy legközelebb is elnézést fog kérni, ha csúszik a leveleivel. Illetve ő is nagyon türelmes volt, mikor én nem írtam neki másfél hónapon keresztül... (ennek okáról tudott)

Ha valaki járt hasonló cipőben, szívesen olvasnám nála hogyan alakult az ilyesfajta levelezgetés... De a hasznos/segítő szándékú gondolatokat/tanácsokat is köszönöm előre. :)

jún. 19. 23:50
A kérdező szavazást indított:
Igen, írj rá, jó ötlet lehet, és még lehet el is megy egyeztetés után.
Igen, írj rá, mert veszteni nem vesztesz vele semmit.
Igen, írj rá, nagyon kellemetlen, de így legalább elmondhatod, hogy mindent megtettél...
Nehogy ráírj, ne nevettesd ki magad!
17 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A programra menj el és érezd jól magad, de ebbe az ismeretségbe ne láss bele többet, mint ami valójában történt. Elütötte veled a srác az idejét, de azóta is vígan éli világát, valószínűleg most épp egy másik szeretethiányos idősebb nővel flörtölget. Nagyon kétségbeesett hatást keltene, ha hónapok múltán ráírnál. Én nem tenném.
jún. 20. 08:13
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
Írj neki, minél többet, minél sűrűbben, ne félj megalázni magad!
jún. 20. 11:15
 3/10 A kérdező kommentje:

Első hozzászóló, köszönöm az őszinte véleményed.

Második hozzászóló, neked is köszönöm.

Nem értek mindennel egyet, de köszönöm, hogy írtatok.

jún. 20. 23:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem írj neki, hogy mit szólna hozzá, ha elmennétek arra a bizonyos közös programra. Max nemet mond, de ha nem kérdezed meg sose tudod meg
jún. 21. 04:27
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Az a "fiatal srác" nehogy török, vagy másféle muszlim legyen, mert rossz vége lesz...
jún. 21. 19:35
 6/10 NTBS ***** válasza:

Írj neki, de ne egyből a programmal.

Arra ráérsz még később is.

júl. 2. 15:04
 7/10 A kérdező kommentje:

4. Válaszolónak: A te válaszoddal tudok a legjobban azonosulni, nagyon köszönöm, hogy írtál. A válaszoddal egy időben írtam neki... de aztán az életkedvem is elment. (Folyt. köv. 6. válaszolónak írtakban.)

5. Válaszolónak: Köszönöm az észrevételt, tudnék ellenpéldákat mondani, de valóban, teljesen igaz, részükről sok esetben más a valós szándék. Nem, szerencsére ez nem az a szituáció. :) Köszönöm, hogy írtál.

6. Válaszolónak: Sajnos ez a kérdés ilyen formában már nem aktuális, de köszönöm, hogy írtál. Ahogy írtam, arra jutottam, hogy írok neki, és mikor újra menyitottam az oldalt, feltűnt egy pici apróság. (Ez a levélírás után esett le. Megírtam neki a kulturális programot, utána kezdtem el gondolkozni.)

Az utolsó levelemben az első két mondatom után megtörtem a sort, és új sorban kezdtem a levelem. Nagy pech, az első két mondatom mind jelentésében, mind pedig terjedelemben egy diplomatikus lezárást is kifejezhetett. Ezt csak az erősítette meg, hogy az új sort már nem lehetett a fejlécben olvasni, így a két mondat után üres maradt az a sáv, ahova még fért volna szöveg, ugyebár ezt látja meg először a felhasználó. Teljesen úgy hatott, mintha csak annyit írtam volna a hosszú levél helyett. Tehát, akaratom ellenére lezártam a beszélgetést, és minek nyitná meg, főleg, hogy nem "lezáró sorokra" számított. Konkrétan kapott tőlem egy jó nagy offolást a fejlécben. Pár napot még volt online a levelem után, amit ugye nem nyitott meg, utána teljesen eltűnt. Szóval teljesen el tudom képzelni, hogy emiatt csesződött el az egész.

Vagy magánéleti problémái vannak és a pozitív visszacsatolás ellenére sem képes arra, hogy írjon. Vagy csak szimplán hanyagol... Ezeket mondjuk nem hiszem.

Azt hiszem ez így ennyi volt.

júl. 2. 22:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Még talán annyit hozzátennék, sokszor volt olyan, hogy amíg nem írtam neki, "eltűnt", majd miután írtam neki, pár nap múlva feljött, és megnézte a levelem, majd napokkal kesőbb írt. Gondolom kapott róla értesítést...
júl. 2. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Túlgondolod, kérdező.
júl. 2. 22:48
 10/10 anonim ***** válasza:
72%
El volt foglalva, még 30 másik helyre írt, hátha valaki ráharap és így kap egy EU-vízumot. Sokan ráfáztak, mivel a vízum megadásához valakinek (ez vagy te) garantálnia kell a szállását és élelmezését. Eddig rendben lenne, de 12 nap múlva nem jön haza hozzád, azt sem tudod mi történt vele. 6 hónap után kiderül, hogy már rég letartoztatásban van Németországban (EU-ben nincs személyek határellenőrzése), ott lopott, rabolt vagy török letartóztatási parancs alapján eljárás folyik ellene. Az ügyvédek bizony drágák, 3 hónap után hozzád jön a számla: egyik ismerősömnél 44.000.000 forint volt. Sok szerencsét.
júl. 3. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!