Bécsben mit árulnak az adventi vásáron?
Hát, szinte mindent :)
Ugyanazokat szinte, mint itt, persze nagyobb választékban, és (általában) jobb minőségben. Amit érdemes megemlíteni: Glühwein (forralt bor) a bögrét is meg lehet tartani, péksütikülönlegességek, sült gesztenye, sokféle gorfi... Osztrák különlegesség a Leberkäsesemmel, de ezt nem nagyon ajánlom, mert viszonylag drága, de kb. olyan íze van, mint a párizsis zsemlének.
Ennyire emlékszem, ha még vmi eszembe jut, leírom. Ja, ez kb. 2 évvel ezelőtti állapot, azóta változhattak a dolgok.
Ahogyaz elozo irja, de a Zuckerapfelt kihagytad, pedig az is mindehol van.
A forraltbor nekem nem izlett eddig sehol, mindig tul edes, csak a bogrekert eri meg.
De en minden bovlit megveszek:S Van mar adventi szelcsengotol kezdve, szokasos mezeskalacson at, karacsonyi diszik( pedig karacsonyfank sosincs) minden. Csak szet kell nezni es egy havi fizetest siman elkolthet az, aki megteheti.(:
A Leberkäse igenis finom, én két éve nem tudom megunni, pedig igen gyakran ez a "gyorskajám", ha hirtelen megéhezem.
De ha csak egy évben egyszer eszed egy adventi vásáron, nem hiszem, hogy olyan túl drágának számít, hogy ne érje meg megkóstolni. Jobb, mint egy párizsis zsemle. A Leberkäse vastagabb és meleg, a zsemle finomabb, mint itthon. Amúgy ha igazán finomat ennél, akkor "Käse-Leberkäse"-t kérj, az sajtos és nagyon jó.
Bocs, hosszú lett, Leberkäserajongó vagyok. :P
A forralt bor valahogy nem olyan, mint itthon, az nekem nem jön be. Tavaly fincsi sütiket is ettem. Amúgy olyan szokásos karácsonyi vásáros cuccok vannak, inkább a hangulatért érdemes menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!