A fiatalabb korosztályhoz (25 alatt főleg). Ti elvárjátok majd a fiatalabbaktól a jövőben, hogy magázzanak titeket?
Engem a 6 honapos fiam is már magáz.
Ez alapvető.
1) Fogja szerintem iróniát érteni mindenki:
Bicikli uton talizol 1 idős hölggyel aki ellötted totyog, így nem tudsz haladni szóvá teszed: Melyik hangzik szebben.
-kotrodjon aréb nyanya! Ne állja el az útat. Ennyire vakegér nem veszi észre hogy ez bicikli út és nem a gyalogosokat van fent tartva?
Vagy az
Ha nem láttad volna ez bicikli út amin szeretnének az emberek biciklivel gyorsabban haladni. Megkérlek használd a kijelölt gyalog utat és ne ezt amin jársz.
2)Szakmám is olyan alapból emberek többségével tegezödők. Idősek közt is egyre több megengedi. Ha fiatalabbal találkozok alapból elvárom tegezen az illető és ez szerintem meg fog maradni míg élek 38 vagyok.
8.
A kiszolgáltatott ember önként úgy tesz, ahogy a "szakmája szerint" vele foglalkozóról gondolja, hogy elvárja tőle. Félelemből.
Rendőrnek-orvosnak-ápoló-gondozónőnek-stb. kedvére akar mindenki tenni, hogy ne legyen problémája véletlenül sem.
És ezt gyakran kihasználják az ilyen pozicióban lévők, ahogy írja is, hogy "alapból elvárom, hogy tegezzen az illető".
Azaz NEM hagy választást a fiatalabbnak sem. Azonos neműnek- különböző neműnek, arról szó sincs.
Én lassan 25 vagyok, és szeretem, ha magáznak, mert eléggé gyerekesnek érzem magam, és ettől kicsit nő az önbizalmam. Ha magáznak, úgy érzem, többre vagyok képes és jobban tisztelnek.
Viszont, ha egy tőlem idősebb vagy nálam rangban felettem álló ember (pl. tanár a tanár-diák helyzetben) kéri, hogy tegezzem, nehezemre esik. Furcsának és nem illőnek érzem, hogy tegeznek kelljen. Ezért történt meg, hogy nálam 2-3 évvel idősebb embert magáztam. Nekem így kényelmes. Másnak máshogy, de nekem így. Volt már, hogy kérték, hogy tegezzem, és mindig mikor megtettem, úgy éreztem, hogy valami nincs rendjén, hisz nem vagyok én neki a barátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!