Csak Magyarországon szokás kávét pohárból inni?
Mondjuk most nem az ilyen kávékülönlegességekre gondolok, mint pl. a frappé stb., hanem, h hétköznapi használatban, sima normális kávét máshol is szoktak-e poharakból inni.
Ilyenekből:
Azért merült föl bennem, mert mintha úgy vettem vna észre, h külföldön csak ilyen kis füles csészékből szoktak kávét inni....
Értem, köszönöm a választ!!....épp most adtam be különböző nyelveken a google képkeresőbe, h "kávéspohár" vagy "pohár, kávé", viszont csak magyarul hozta ki ezeket a poharakat, más nyelven legföljebb ilyen jegeskávéhoz valót....
Akkor jól sejtettem :) A kávéspohár Hungarikum hehe :DDD xD
Hát igen, de gondolom a nagyobbik fajta, ugyanis különben elég kevés víz férne csak bele :))....bár ezekből is különböző méretek vannak. Tkp. úgy merült föl bennem, h nemrég vettem új kávéspoharakat, és láttam, hogy kínai gyártmány ugye, és akkor elgondolkoztam, h külföldön is elterjedt-e kávét ilyen kis poharakból inni, de nem ugrott be, h akár filmben, vagy máshol láttam volna.
A másik pedig, h láttam a TV-ben, h Törökországban is ilyen kis poharakból fogyasztanak "valamit"....persze azt hittem, h kávé, de mint később kiderült, az a "valami" nem kávé, hanem tea:)) Igaz, azoknak a poharaknak kicsit más a formájuk, amolyan tulipánszerű....
Ilyenből tanult meg a fiam inni:)
Tehát akkor ez nem is kávés, hanem vizespohár?
Van belőle féldecis, de egydecist is láttam már, egyébként azért ebből tanítottam, mert ennek kifelé hajlik a széle:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!