Ugye illik mondani mindig a keresztnevet a köszönéshez?
Szerintem jólesik az embernek hallani a saját nevét. Illetve szerintem talán inkább lányok szokták használni ezt a trükköt, hogy ha tetszik egy fiú nekik akkor sokszor mondják ki a nevét.
De alapvetően nem illetlenség a csak sima köszönés.
Néha én is úgy érzem ilyen kimért helyzetekben, hogy talán a Jó napot kívánok Doktor úr/Tanár Úr illendőbb lenne és tisztelettudóbb
Az az illetlen, hogyha nem azért köszönsz úgy, hogy "Szia Gábor, sziasztok" mert a többieket nem ismered, hanem azért mert neked Gábor a legszimpatikusabb a többieket meg leszarod de érezzék megtisztelve magukat hogy dobsz nekik egy sziát.
Az viszont érdekes kérdes ha neked úgy köszönnek, hogy "Szia Ferenc", akkor neked úgy illik a visszaköszönnöd, hogy "Szia Dávid". Mert valami azt mondatja velem, hogy igen, de nekem néha úgy érzem, mivel hogy nem olyan gyakori így köszönni, hogy olyan mintha gúnyolódnék.
Nem tudom mintha azt mondaná valaki, hogy "Nagyon nagyon nagyon boldog születésnapot!" és arra úgy válaszolnál, hogy "Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm!". Szóval ilyenkor azért nagyon ügyelni kell a hangsúlyra
"De mindenkinek a saját neve a legkedvesebb szava"
Az amcsiknak talán igen, nekem egyáltalán nem.
"De mindenkinek a saját neve a legkedvesebb szava"
Az ilyen ember igen magas fokon pszichikailag beteg, önimádó, nem normális.
"Illetve szerintem talán inkább lányok szokták használni ezt a trükköt, hogy ha tetszik egy fiú nekik akkor sokszor mondják ki a nevét."
Ezt inkább valami tinifilmben vagy animében láthattad. A valóságban nem csinálunk ilyen ijesztő dolgokat. Ne mosd össze a valódi lányokat a bugyuta animekarakterekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!