Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én hibáztam nagyot? Vagy...

Én hibáztam nagyot? Vagy túlreagálta?

Figyelt kérdés

Múlt héten szaunába történt velem ez az eset. Nagyjából már 2 órája voltam szaunázni ahol ugyanaz a társaság volt nagyjából. Minden egyes felöntéskor ment a beszélgetés. Az egyik felöntéskor egy nagyjából 35 év körüli nő, akivel már az előző felöntéseken már beszéltem, igaz előtte nem ismertem, szólt hogy hagyjuk ott neki egy kis helyet hadd rakja le a kis fenekét. Én erre mosolyogva odaszóltam "nem is olyan kicsi az" Van aki nevetett a szaunába, van aki a nő reakcióját várta, figyelte. Szúrós szemekkel nézett rám, én mosolyogtam hogy érezze hogy csak vicceltem. Azt hittem valamit vissza szúr, de ehelyett jött egy kb közepes erejű pofon. Én akkor felálltam és távoztam. A többiek is levoltak döbbenve. Én híbáztam, vagy túlreagálta?

29/N

2023. aug. 12. 07:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem beszólogatás helyett a nyelvtankönyvet kellene olvasgatnod.
2023. aug. 13. 13:47
 12/28 A kérdező kommentje:
10-es. Igen fordított helyzetben ha ő beszól nekem egy ilyet, én nem pofoztam volna meg.
2023. aug. 14. 06:23
 13/28 anonim ***** válasza:
63%

Csupa tökéletes ember van a gyakorin?

A szaunás hölgy feldobott egy magas labdát, a kérdező meg kapásból lecsapta. Egy közvetlenebb viszonyban ez egy szimpla kis poén lett volna. Túl könnyen ítélkezik, aki ezt bunkóságnak titulálja. Erős szó ez erre, tartsuk meg súlyosabb esetekre, mert mit mondunk akkor egy valódi bunkóságra?

2023. aug. 14. 07:41
 14/28 anonim ***** válasza:
74%

#13 Valahol el kell kezdeni a jó modorra oktatást. Ne várjuk meg, amíg a kés kerül elő.

Egy másik témakörben azokat bunkózzák, akik vendéglátóhelyen úgy rendelnek, hogy "egy... lesz". Ez az eset - mindkét részről - súlyosabb.

A kérdésből kiderült, hogy nem volt közvetlen kapcsolat. (Mellékszál, de el tudom képzelni, hogy ezt a megjegyzést a pofozkodó "hölgy" már mától is hallhatta).

2023. aug. 14. 07:47
 15/28 anonim ***** válasza:
67%

13-as: elöször is vannak alapszabályok, jó modor, ezt mindenkinek illene tudomásul venni. Másodszor egy jó haveri kapcsolatban elmegy esetleg egy ilyen poén, egy idegennel szemben egyáltalán nem.

ÉPPEN EZÉRT volt bunkóság, van, aki erre érzékeny lehet, illetve föleg egy szauna nem az a hely, ahol más testi tulajdonságaira megjegyzéseket lehet tenni.

Az, hogy a célszemély ennyire erösen reagált, arra mutat, hogy neki egy érzékeny pontja, esetleg többször volt része megjegyzésekben az alakja miatt, szóval kicsit túlreagálta, de elvileg neki volt igaza.

2023. aug. 14. 08:02
 16/28 A kérdező kommentje:
13. Köszi én is így érzem, lehet nem volt szerencsés beszólás, de fordított esetben én mint nő ezért nem pofoztam volna meg egy másik nőt.
2023. aug. 14. 08:04
 17/28 anonim ***** válasza:
58%
16-os: ha naponta hallasz megjegyzéseket a formádra, és teljesen stresszben vagy emiatt, aztán egy random nö sok már valaki elött tesz ilyen megjegyzést, akkor lehet, hoyg te is robbansz és nem optimálisan reagálsz.
2023. aug. 14. 08:07
 18/28 anonim ***** válasza:
21%

Kétlem, hogy rendszeresen kapna erre megjegyzéseket. A kérdezőtől sem kapta volna, ha ő maga nem hozza szóba. Éppen ezzel sugallt egy bizalmasabb viszonyt. És nem voltak már vadidegenek amúgy sem.

Ne helyeseljük, ami történt, de legyünk már kicsit megértőek.

2023. aug. 14. 08:18
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam ott, nem akarom jobban tudni. Nem lehet, hogy azért használta a "kis" jelzőt, mert megerősítést várt?
2023. aug. 14. 16:57
 20/28 anonim ***** válasza:
21%
Tehát a megértés rossz. Rendben.
2023. aug. 14. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!