Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért gondolják a vidékiek /...

Miért gondolják a vidékiek / fideszesek / jobberek, hogy a korkülönbség valamiféle hierarchiát jelent?

Figyelt kérdés

2023. júl. 21. 00:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A szocializmusba is megfigyelhető volt az ilyen hierarchia.
2023. júl. 22. 12:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Igaz, a balosok között is megfigyeltem ilyen tekintélyelvűeket, aki le akarja nyomni a másikat. De azok tipikusan azok az idős bácsikák, akikre azt szokták mondani, hogy "vén komcsik".
2023. júl. 22. 12:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

#7 Amit írsz, az politikai kérdés.

Egészségügyi szakközépiskolát végeztem (tudom, nem ez a csúcs), 27 éves vagyok. Megkérdezték, mi csökkenti a koleszterin szintet. Próbáltam válaszolni, de a 67 éves közgazdász válasza volt a mérvadó, mert ő idősebb.

2023. júl. 23. 20:27
 14/22 anonim ***** válasza:
45%

"Amit írsz, az politikai kérdés"

Nem az, hanem szakmai. Közgazdasági tény pl. hogy az árstop nem csökkenti az inflációt. Ez nem politika, ez közgazdaságtan.

Vagy mondom inkább úgy, hogy ha ez politikai, akkor a te példád is.

2023. júl. 23. 23:59
 15/22 anonim ***** válasza:
#13 vagyok. Elfelejtettem hozzátenni, hogy #6 felesége vagyok.
2023. júl. 24. 07:58
 16/22 anonim ***** válasza:
53%
Miből gondolod, hogy ami neked nem tetszik, az helyből jobboldali, vidéki, fideszes szokás?
2023. júl. 24. 11:41
 17/22 A kérdező kommentje:

Mert náluk tapasztaltam főleg, hogy imádják lehúzni, degradálni a másik embert, hogy nekik legyen igazuk. Laktam vidéken és fővárosban is, úgymond "liberális" körökben.

A fideszeseknél alap beállítottság, hogy nincs sokszínűség, különvélemény, mindenki azt gondolja, amit Orbán (vagy Trumpli) gondol, szekértábor gondolkodás van (mi vs. hazaárulók), tolerancia más vélemények ellen nem igazán...

2023. júl. 24. 13:57
 18/22 anonim ***** válasza:

"Mert náluk tapasztaltam főleg, hogy imádják lehúzni, degradálni a másik embert, hogy nekik legyen igazuk."

Ez alapján akkor te fideszes vagy? Mert most konkrétan ezt csináltad.

2023. júl. 24. 14:10
 19/22 anonim ***** válasza:

"Ez alapján akkor te fideszes vagy? Mert most konkrétan ezt csináltad."

Egyértelműen különbséget kell tenni a tény kimondása és a másik ember lehúzása között.

Ha te elkezdesz HAARP-ról, lapos földről meg chemtrail-ről hadoválni, akkor azért egy elég jó guess, hogy ostoba vagy. Viszont, ha nem tetszik amit mondasz, de érvekkel alátámasztod és akkor hülyézlek le, akkor mondhatjuk azt, hogy "lehúzlak".

2023. júl. 26. 09:20
 20/22 dr garami válasza:
0%
Fiatal Ember! Tudja, jómagam 73 éves vagyok,és 73 évnyi tapasztalatom van! Pld. MI még Abakusszal tanultunk számolni, éltem a rákosi diktatúrában,majd a kádári "puha" diktatúrában. Tudom milyen az amikor naponta csak egyszer tud az ember enni azt is csak alig. Tudom milyen a foltozott ruha és milyen a kézzel mosás. Tudom milyen az amikor napi tíz órás munka után készülni az egyetemre, milyen az amikor a Diploma osztóra kölcsön kapott ruhába megy az ember. És tudom azt,hogy a csodálatosan okos és szép egészséges fiatalokat milyen TANÍTANI. Hála az égnek én a felsoroltakat élőben tapasztaltam, az ötvenhatos forradalom ruszki tankokról leadott gépfegyver hangjára is emlékszem. Így van jól. Ti a mai fiatalok is majd egyszer lesztek hatvan-hetven--stb évesek. Remélem,hogy nem a háború fegyveri tépnek szét bennetek. Remélem. És remélem, hogy Te Ti, legalább annyit tesztek a békéért mint amennyit MI a vén szarosok, a lenézett vidéki bunkók, az okoskodó öreg fasisztanácik tettünk,teszünk.
2023. júl. 28. 07:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!