Milyen hosszúak az alábbi vallásos temetési szertartásai?
Figyelt kérdés
Én eddig amelyik temetésen voltam, az mind polgári, urnás volt. Kb 20 perc volt a búcsúztatás. De nem voltam még vallásos temetésen, de kíváncsi lennék, hogy az alábbi vallásos szertartásai milyen hosszúak:
Római katolikus
Görög Katolikus
Református
Evangélikus
Zsidó
És ezek a vallásos csak koporsós temetést csinálnak, vagy hamvasztásosat is?
2023. júl. 6. 18:28
1/9 anonim válasza:
A zsidót nem tudom, a többi csinál hamvasztásosat.
2/9 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig tartanak?
2023. júl. 6. 18:53
3/9 Metionin válasza:
Református általában 1 óra, a koporsós meg az urnás nálunk nem nagyon különbözik. Katolikuson csak egyszer voltam (görög) de az nekem nagyon fura volt, szerintem az átlag nem olyan. Cigány temetésen voltam még anno gyerekkoromban kétszer, na azok hosszúak voltak és nagyon sokat énekeltek, jajveszékeltek és virrasztottak is.
4/9 anonim válasza:
A zsidó 2 részből áll és lezajlik 1 óra alatt az egész.
5/9 anonim válasza:
4 voltam, pici kiegészítés, a zsidó vallásnál fontos, hogy meglegyenek a testrészek, így az urnás kiesik.
6/9 kovacs magdolna2 válasza:
Miért ez lesz a hobbid?
Amúgy nem értem miért sírnak az emberek sokkal jobb helyre kerül a lélek...
7/9 kovacs magdolna2 válasza:
Minek a temetés? Mikor a lélek már rég nem ott van
8/9 Metionin válasza:
A temetés mindig is a hozzátartozók miatt volt.
9/9 anonim válasza:
A rom. kat. a sírnál rövidebb, mint a református, de náluk szokás misét is mondatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!