Egyre terjed ez az aggasztó jelenség! Téged is érinthet! Képes vagy védekezni ellene?
Azt vettem észre, hogy terjed a kattintásvadász címadás az on-line sajtóban. Már nemcsak a bulvárszenny médiumokban fordul elő, hanem a legszélesebb értelemben vett nagyközönségnek szóló internetes portálokon is. Pl. ízelítő a mai indexes termésből:
"Visszatér a magyarok nagy kedvence" --> újra kapható lesz Pilóta keksz
"Olyan időjárás jön, amire senki sem számított" --> az évszaknak megfelelő idójárás várható
"Leállt egy vezeték Magyarország és Ukrajna között, reagált az Energiaügyi Minisztérium" --> NEM a Barátság kőolajvezetékről van szó. Magyar oldalon volt valami kis meghibásodás az elektromos hálózatban, amit már ki is javítottak.
"Megvan a döntés a Kenderesi Tamást is érintő doppingbotrányban" --> a döntés részletei egyelőre nem ismertek
Mást is idegesítenek ezek a clickbait címek? Mit jelent ez? Elbulvárosodik az index és a hasonló portálok? Vagy kezd polgárjogot nyerni a clickbait a konszolidáltabb internetes médiumokban is? Mi a véleményetek?
OK, beismerem, a címmel illusztráltam. :)
Ettől függetlenül érdekelne a véleményetek.
""Visszatér a magyarok nagy kedvence" --> újra kapható lesz Pilóta keksz "
Ez nagyszerű hír,köszi!
Az Index bulvárlap.
Ettől függetlenül tényleg terjed.
Ugyanezt a kérdést akartam feltenni.
Nem tudom én sem, hogy ez amúgy miért jobb, mint a megbízhatóság elve. Az emberek nem hülyék. Nem lehet folyamatosan átverni őket, minden nap.
Én már csak napi 1x reggel olvasom el a híreket, de rá sem kattintok, ami ilyen energetikai, háborús, forint erősödéses témájú, mert tudom előre, hogy hazudnak a címben.
Kíváncsi lennék olyan oldalakra, ahol ez nem megy még. Mert az index és társait el is felejteném.
JuJo23: melyik komolyabb oldalak nem csinálják még ezt? Portfolio?
Mai index gyöngyszem:
"Elon Muskot úgy összerugdosták, hogy felismerhetetlenségig torzult az arca" --> gyermekkorában
H_lyének nézik az olvasóikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!