Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egyre terjed ez az aggasztó...

Egyre terjed ez az aggasztó jelenség! Téged is érinthet! Képes vagy védekezni ellene?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy terjed a kattintásvadász címadás az on-line sajtóban. Már nemcsak a bulvárszenny médiumokban fordul elő, hanem a legszélesebb értelemben vett nagyközönségnek szóló internetes portálokon is. Pl. ízelítő a mai indexes termésből:

"Visszatér a magyarok nagy kedvence" --> újra kapható lesz Pilóta keksz

"Olyan időjárás jön, amire senki sem számított" --> az évszaknak megfelelő idójárás várható

"Leállt egy vezeték Magyarország és Ukrajna között, reagált az Energiaügyi Minisztérium" --> NEM a Barátság kőolajvezetékről van szó. Magyar oldalon volt valami kis meghibásodás az elektromos hálózatban, amit már ki is javítottak.

"Megvan a döntés a Kenderesi Tamást is érintő doppingbotrányban" --> a döntés részletei egyelőre nem ismertek

Mást is idegesítenek ezek a clickbait címek? Mit jelent ez? Elbulvárosodik az index és a hasonló portálok? Vagy kezd polgárjogot nyerni a clickbait a konszolidáltabb internetes médiumokban is? Mi a véleményetek?

2023. máj. 19. 15:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%
"Egyre terjed ez az aggasztó jelenség!" --> lásd a kérdés kifejtését
2023. máj. 19. 15:20
 2/22 A kérdező kommentje:

OK, beismerem, a címmel illusztráltam. :)

Ettől függetlenül érdekelne a véleményetek.

2023. máj. 19. 16:06
 3/22 anonim ***** válasza:
84%

""Visszatér a magyarok nagy kedvence" --> újra kapható lesz Pilóta keksz "

Ez nagyszerű hír,köszi!

2023. máj. 19. 16:11
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
Jo hogy feltunt, mar vagy 20-25 eve ez a "trendi" :)
2023. máj. 19. 17:09
 5/22 anonim ***** válasza:
88%

Az Index bulvárlap.

Ettől függetlenül tényleg terjed.

2023. máj. 19. 17:30
 6/22 anonim ***** válasza:
79%
Véletlenül sem szabad se indexre, se origora, se telexre, se m1-re, se tv2-re, se rtl-re, se atv-re, se hírt tv-re, se hvg-re ránézni és jobban érzed magad nagyon gyorsan.
2023. máj. 19. 18:45
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
A komolyabb oldalak szerencsére még kerülik ezt, nekem meg segítség, hogy melyiket blokkoljam a telefon hírajánlóján. Mert egyszer-kétszer ráklikkelek, de amikor a hangzatos cím mögött mindig semmitmondó a tartalom, akkor megy a blokkolás. Szerintem ez kontraproduktív.
2023. máj. 20. 10:00
 8/22 anonim válasza:
85%

Ugyanezt a kérdést akartam feltenni.

Nem tudom én sem, hogy ez amúgy miért jobb, mint a megbízhatóság elve. Az emberek nem hülyék. Nem lehet folyamatosan átverni őket, minden nap.

Én már csak napi 1x reggel olvasom el a híreket, de rá sem kattintok, ami ilyen energetikai, háborús, forint erősödéses témájú, mert tudom előre, hogy hazudnak a címben.

Kíváncsi lennék olyan oldalakra, ahol ez nem megy még. Mert az index és társait el is felejteném.

JuJo23: melyik komolyabb oldalak nem csinálják még ezt? Portfolio?

2023. máj. 20. 13:39
 9/22 anonim ***** válasza:
32%
Kisütött a Nap. Vége az árvíz pánikkeltésnek, azonnal elindult az UV / bőrrák pánikkeltés. 20 fok felett az összes időjárás térkép vérvörös színű. Már fel is gyújtottak pár erdőt, klímaharc.
2023. máj. 20. 13:45
 10/22 A kérdező kommentje:

Mai index gyöngyszem:

"Elon Muskot úgy összerugdosták, hogy felismerhetetlenségig torzult az arca" --> gyermekkorában

H_lyének nézik az olvasóikat.

2023. máj. 20. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!