Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szégyen az ha kimondom bemutat...

Szégyen az ha kimondom bemutatkozásánál mindhárom nevemet?

Figyelt kérdés
Felhívtam egy autószervizt és bemutatkoztam a teljes nevemmel vezeték és két keresztnév. Anyám hallotta ezt és azt mondta, hogy ez szégyen. Úgyhogy fel is húztam magam ezért kérlek mondjátok meg, hogy szégyen e?

2023. máj. 15. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Amúgy ha anyád szerint szégyen, akkor miért adott ennyi nevet?
2023. máj. 15. 12:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Meg kérdezem tőle
2023. máj. 15. 12:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt mondja ő egyet adott a másikat apám adta.
2023. máj. 15. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért elég vicces válasz anyád részéről. Nyilván közös döntés volt, hogy két nevet adnak, azzal együtt, hogy egyiket anyád, másikat apád választotta.

Semmi szégyen nincs abban, ha mindkettőt mondod, elvégre a teljes nevedhez mindkettő hozzátartozik.

2023. máj. 15. 13:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem sincsen ezzel semmi baj ha mindhármat mondom de ő bekötött és ez már nem az első eset, aztán idegenvezetés miatt feltettem itt a kérdést, mert már nem bírom, hogy minden apróságba beleköt
2023. máj. 15. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szégyen, csak ebben a helyzetben felesleges. Mondd azt, amelyiket használod. A munkalapra jó lesz, nem kell egyeznie az okmányaidban levő neveddel.

Más helyzetben a két keresztnévvel történő bemutatkozás csak bonyolítja a helyzetet, mert a másik fél kénytelen lesz visszakérdezni, hogy akkor hogyan szólíthat. Ha csak egy keresztnevet használsz, akkor nincs ilyen kérdés.

2023. máj. 15. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor érdemes mindkét keresztneved mondani, ha gyakori mind a családi neved, mind pedig ez ált. használt keresztneved.
2023. máj. 15. 20:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember használja mindhárom nevét. Kovács András Péter, Tamás Gáspár Miklós.

Teljesen rendben van.

Az, hogy szégyen lenne... anyád alapvető fogalmakkal nincs tisztában?

2023. máj. 15. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!