Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem szeretik sokan, ha...

Miért nem szeretik sokan, ha felteszem azt a kérdést, hogy mit fognak csinálni ha hazamennek?

Figyelt kérdés
Tolakodó, esetleg nincsen közöm hozzá?

2023. ápr. 26. 21:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
83%
Attól is függ, kiktől kérdezed ezt.
2023. ápr. 27. 00:36
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
irritálna mert azt látnám bele hogy még otthon is csinálnom kéne valamit? (mármint nyilván kell, de a kérdező által elvárt lenen valami?) úgyhogy letudnám annyival hogy pihenek
2023. ápr. 27. 00:49
 13/28 anonim válasza:
89%
Small talk. Van akit idegesít, pl engem is, én mindig azt válaszolom, hogy "a szokásosat" és mivel anya vagyok 2 gyerekkel, így ez a háztartási munkák tömkelege. Ennèl a kérdésnél is jobban zavar a szintén felesleges "hogy vannak a gyerekek" kérdés, ez a hogy vagy kiterjesztése, amire a rövid "jól" válasz a megfelelő. Mivel ilyen remek beszélgetőpartner vagyok és nem kérdezek vissza, ezután nem szokott több kérdés jönni. :D
2023. ápr. 27. 05:03
 14/28 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk ez nagyban függ attól, hogy ki kérdezi. Ha az egyik kollégám, akkor neki nyilván sablonos választ fogok adni pl "semmi extrát, tanulok, takarítok, pihenek". Míg egy barátomnak azt mondanám hogy megyek Fortnite-ozni, aztán kiviszem a kutyát a réti talajvízhez fürdeni, esetleg tovább olvasom az x könyvet. Egy idegennek nem fogom ezeket mondani, mert tudom hogy mire megmagyarázom neki, hogy mi az a fortnite, milyen kutyám van, és miről szól az a köny, kitérek a hitemből. Ezért inkább unalmas sablonos válaszokat adok (amik igazak egyébként, csak nem a napom csúcspontjai). Szóval szerintem ez a kérdés akkor válik érdekessé és beszélgetés indítóvá, ha már van legalább egy alap fokú ismerettség.
2023. ápr. 27. 07:07
 15/28 anonim ***** válasza:
83%
Én szeretem ha megkérdezed, mit fogok csinálni, ha hazaérek.
2023. ápr. 27. 12:06
 16/28 anonim ***** válasza:
84%

Ha el akarom mondani, kérdés nélkül is elmondom. Ha nem, akkor valószínűleg tolakodónak tartom a kérdést.

Olyan értelemben, mint mikor a szülők megkérdezték, mi volt suliban. A "semmi" azt jelentette, túl sok a szereplő meg a backstory ahhoz, hogy ebbe most belekezdjek.

2023. ápr. 27. 12:42
 17/28 TappancsMancs ***** válasza:
83%

Szerintem többnyire nem tudunk erre mások számára is feltétlenül érdekes tevékenységekről adni választ, hanem általánosságok vannak többnyire. Egy olvasás valóban nem hangzik érdekesen, akkor sem ha a világ legérdekesebb könyéről van szó. :) Gyerek hozás oviból, bevásárlás, mosás be a gépbe és közben takarítás, bla bla. 😀

Nem hinném, hogy azért, mert nincs közöd hozzá, hiszen nem egy különleges kérdés. Inkább többnyire nem szolgálhatunk érdekes válasszal ha megnézed. Néha valaki mond olyat, hogy megyek biciklizni, edzeni, viszont nem ez az általános és többségi. Hanem a bevásárlás, gyerek elhozás, gyerekkel tanulás, főzés, mosás, és ilyenek.

2023. ápr. 27. 17:08
 18/28 anonim ***** válasza:
83%
Nem nagyon illik ilyen t kérdezni, azért néznek furán. Mi a kérdésed célja egyébként? Engem nagyon érdekelne, hogy miért akarod tudni, mások mit csinálnak otthon? Te mit csinálsz? Unatkozol? Ötleteket akarsz gyűjteni, hogy mit lehet csinálni? Vagy ennyire tudni akarsz mindenkiről mindent, mint a falusi öregasszonyok?
2023. ápr. 28. 10:45
 19/28 anonim ***** válasza:
48%
Félelmetes, hogy az emberek már egy ilyen ártatlan kérdést is tolakodónak tartanak. Teljesen elvadultak már az emberek egymástól… A másik fele meg olyan g+ci unalmas életét él, hogy frusztrálja, ha valaki megkapargatja ezt egy ilyen kérdéssel.
2023. máj. 8. 03:21
 20/28 Kései Sirató ***** válasza:
73%

Pihennek, amikor nem dolgoznak, vagy a házi munkát végzik el, ezt magadtól is tudhatnád, kérdező.

Persze olyankor megkérdezheted a barátaidtól, ha közös programot akarsz velük..

2023. máj. 8. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!