Mennyire ciki ha utàlok késsel/villàval enni a hagyomànyos módon?
Civilizációs, illetve intellektuális igény kérdése.
Elvégre be is lapátolhatod nagy adagokban a takarmányt, vagy akár kézzel lábbal is, tépheted a húst, marokkal tömheted be a rizsát (sic!), hogy csak úgy feszüljön az arcod kétpofára.
Nahát, mindig megtud az ember valami újat!
Bár, én még nem láttam a környezetemben senkit sem úgy enni, hogy előbb felvágja a húst, aztán eszik, villával.
De azt sem láttam, hogy bárki felnőttnek vagy nagyobb gyereknek nehézséget okozott volna a bal kézben levő villára helyezni a rizst vagy akármit!
Lehet, hogy ez a fiatalok között terjedő szokás, mert mindent követni akarnak, ami amerikai?
Fura, mert így hosszabb ideig tart az evés. Ha folyamatosan vágsz és eszel, akkor, amíg az egyik falat a szádban van és rágod, addig levágod a következő falat húst és öont addigra végzel vele, hogy már rakhatod is a szádba, mert közben lenyelted a szádban levő falatot.
Lehet, hogy az amerikaiak azért hadonásznak a villáikkal, mert amig az előző falatot rágják, nincs dolga a kezüknek, hiszen a hús már előre fel van vágva 😀!
Néha azonban én is előre felvágom a húst: amikor sevés zben szükségem van a másikkezemre, mert pl olvasok és tartani kell a könyvet, meg lapozni, vagy pötyögök a tableten, görgetek a telón - de ezt csak itthon teszem, és csak akkor, ha egyedül eszem. (Mivel, ha valaki velem eszik, akkor beszélgetünk, nem kütyüket nyomkodunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!