Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nincs a mai fiatalokban...

Miért nincs a mai fiatalokban kötelességtudat?

Figyelt kérdés

Én is mai fiatal vagyok (19/F), nem egy 60+ éves ember tette fel a kérdést.

A korosztályomban főleg a gimiben, de az egyetemen is a többségnek a bulizáson jár az esze, és nagy ívben sz@rnak a tanulásra. Mondjuk az utóbbiról szépen kiszórják a hülyéket. De miért az életnek kell megtanítani a korombelieket, hogy az embernek NEM CSAK JOGAI hanem KÖTELESSÉGEI is vannak? Mondok két példát. Először is a legtöbb gimis osztálytársamat csak alibi szakokra vagy OKJ-s képzésekre vették fel, csak páran mentek olyan egyetemre, ami ér is valamit. Most a nagy partiarcok rájöttek (bármint akinek eljutott a tudatáig) hogy azt a 4 évet nem csak ivással kellett volna eltölteni. A másik dolog, meg az, hogy anyu munkahelyére ment egy új huszonéves srác dolgozni, 5 napból három napon elkésett,aztán meg csodálkozott, hogy a főnöke kirúgta.

Nem értem, hogy miért olyan nehéz órán kussolni és figyelni, a tanárt tisztelni és nem beszólni nekik és nem csak a diákok jogait fújni (halkan megjegyzem, hogy valójában fingjuk sincs a valódi jogaikról, csak pampognak).

2010. szept. 30. 21:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
az előző kommentem a 23:30 asnak szólt..
2010. szept. 30. 23:37
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

22:14

Most a smileyval te is viccesnek jelzed, amit amúgy siránkozva írtál. Egyáltalán nem torz a felfogásom azért, mert megemlítek egy közismert tényt. A fizikát és a kémiát meg senki nem süllyeszti sehova, Tudományokról van szó, amibe az oktatási vezetőink nem igazán tudnak beleszólni.

Ha valaminek a kötelező tananyagban maradása mellett nincs értelmes érv, akkor szeretik bedobni azt a gumicsontot, hogy "alapműveltség". Elárulom neked, hogy semmi alapműveltség nincs abban, hogy az elektromágnes körül merre mennek E-vonalak meg B-vonalak, remekül lehet értékes életet élni ezek az információk nélkül is. Pont úgy nincs rá szüksége annak, aki nem konkrétan ilyesmivel akar foglalkozni, mint arra az információra, hogy Mátyás király melyik évben rakta se.ggbe Burkus királyt.

Sok gyerek nálad szerencsésebb helyzetben van, mert ők tudják, hogy van választás. Nem kell ragaszkodni a diplomához. Lehet ragaszkodni hozzá, de az már választás.

2010. szept. 30. 23:53
 13/17 A kérdező kommentje:

23:53

Egyáltalán nem siránkozva írtam ide, egyszerűen feltettem egy kérdést.

A fizika,kémia valóban tudományok, de elég meseszerűen tanítják, csak hogy a gyerek hajlandó legyen legalább kinyitni a könyvet. Amúgy elhiszem, hogy értékes életet lehet élni s*gghülyén is :-)

A sok gyereknek, akik inkább SZAKMÁT TANULNAK, sok sikert és kitartást kívánok, minden tisztelet az övék. De a szakmákat is el kell tisztességgel sajátítani. De valahogy mégis arrafelé megyünk, hogy az ország f*szlógató kontárokkal lesz tele! Részemről veled a vitát lezártam, további szép napot, jön a hétvége ;-)

2010. okt. 1. 08:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szakközepes osztálytársaim közül kb 10-es vmi szar semmitérő OKJ-s szakon vannak amivel nem lehet majd elhelyezkedni.

Sokan jelentkeztek fősulira, sokakat nem is vettek fel.

Sokan bele se gondolnak abba hogy miből fognak élni. Azt hajtogatják hogy majd diplomával fél millát keresnek, na de hogy lesz e munkahely arra nincs garancia.

Én festőnek tanulok és ha minden jól megy, amikor végzek akkor fél éven belül lesz munkám. Ha mégse akkor megyek maszekolni, onnan is csurran-csöppen vmi.

Kíváncsi leszek hogy ha lesz osztálytalálkozó akkor kiből mi lesz addigra. Lehet hogy a sok szájkaratés majd munkanélküliként, vagy betanított munkásként tengeti a napjait.

2010. okt. 1. 19:31
 15/17 anonim válasza:
64%

A kérdezőtöl kérdezném, hogy Ő milyen szakra jár most? (gondolom egyetemista)

én se hiszem, hogy csupán felelőségérzet kérdése az egész... Egyszer mindenkinek volt bulizósabb időszaka... Volt akinek pár hétig-hónapig-évig tart. Amivel egyébként semmi baj nincs, azzal meghogy nem figyel órán magát szivatja, mert otthon újra el kell olvasni/ meg kell tanulni. Ha érdekes órám volt én is mindig odafigyeltem, és utána otthon nem kellett vele annyit foglalkozni, viszont ha nem tetszett az órai téma, akkor ugyanolyan hülye voltam, mint a többi... sőt:):)

2010. okt. 2. 10:12
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Mert otthon, meg kicsi korban, nem tanitottak meg a szulok, hogy illedelmesek, torekvok, tanult emberkek legyenek ha felnonek. Minden alapbol indul, ez is.

Egyebkent, gratulalok Neked es szuleidnek is a komoly gondolkodashoz, illedelmes hozaallasodhoz az elethez. Vinni fogod valamire! Sok szerencset!

2010. okt. 3. 14:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Az ember alapvetően úgy működik, hogy azt teszi, amihez kedve van, vagy azt, ami instant eredménnyel jár és úgy érzi, hogy közvetlenül szolgálja az érdekeit.

Én bő húsz éve voltam iskolás, én sem szerettem sosem az olyan tennivalók végzését, ami mögött nem éreztem azt, hogy van értelme.

2013. febr. 14. 07:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!