Mi az az életkor, ami felett ha egy idősebb munkatársam letegez, visszategezhezek?
Figyelt kérdés
28 éves vagyok, férfi. Ha egy ötven körüli kolléganőm, kollégám "sziázik", azt kvázi pertunak vehetem?2022. szept. 30. 15:20
2/17 anonim válasza:
Én sem vagyok valami idős, és 18 éves korom óta dolgozom konzervatív kozegben, de ha valaki oda köszönt, hogy szia, vagy úgy beszélt hozzam, én is tegeztem. Egyedül mailben tartom a formális dolgot, mert az továbbítva lehet stb. Illetve akarkihez eljuthat, így jobb , ha nem úgy veszik, hogy pacsi pajtásként kezelem a vezetőket :D Így kb ezt tudnám javasolni . Ha meg bezavar, hogy téged tegez, de te furcsán érzed így magad, kérdezd meg, hogy tegezheted-e. Én is meg szoktam kérdezni, ha nem tudom eldönteni, eddig mindenki csak mosolyogva mondta, hogy persze :)
3/17 anonim válasza:
Aki olyan idős, mint a nagymamám (84), azt nem tegezem vissza. A fiatalabbakat igen.
5/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is így érzem. Köszönöm a válaszokat!
2022. szept. 30. 17:30
6/17 anonim válasza:
#3 Munkahelyen erre kicsi az esély, hacsak nem egy családi kisvállalatnál dolgozol.
7/17 anonim válasza:
@pontosan. Úgyhogy aki munkahelyen letegez, azt visszategezem.
8/17 anonim válasza:
Aki tegez, a kellő tisztelettel visszategezed, István bátyám.
9/17 anonim válasza:
Egy esetben tegezhetne egyoldalúan: ha ő a szakma országosan közismert nagy öregje, te pedig kezdő.
10/17 anonim válasza:
Aki letegez azt visszategezheted az etikett szerint, kortól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!