Hány éves korodtól várod el (már ha elvárod) idegenektől, hogy magázzanak? Rosszul esik, ha mégis letegeznek?
40 vagyok. Szeretem a magázódást. Legtöbbször nem zavar, ha tegeznek, de minél hivatalosabb a közeg, annál helytelenebbnek tartom. Pl. egy kasszastol nem veszem rossz neven, egy orvos vagy eu asszisztens reszerol viszont igen.
Nem mintha nem értenek egyet azzal, hogy az udvariasság vagy a durvaság nem a tegezésen vagy magázáson múlik, mégis úgy érzem, vannak bizonyos formulák...
Talán régimódi vagyok, engem meg így neveltek, nem esik nehezemre a magázódás sem.
Ez a magázódás Magyarországra jellemző. Én sosem szerettem mikor ott éltem. Teljesen felesleges és elavult.
Ahol most élek nincs is ilyen szerencsère :)
Egyetértek veled. A tegeződés nem mindig jelent tiszteletlenséget.
Csak szólok ,hogy a svédek a királyt is tegezik.
Mi a baj ?
A lényeg a tisztelet.
Új ép. technikus jött az önkormányzathoz.
A régi,öreg, kollégákkal magázva idiótázták 1mást.
Megitták a per Tu-t.
Utana tegeződva uaz.
Lényeg a tisztelet.
Na az... szokatlan. Kivéve persze ha a királyt magát nem zavarja a tegezés, és ezáltal barátibb viszonyt kiépítve, bár ennek nem tudom mennyi az esélye a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!