Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Amikor vendégségbe mennek...

Amikor vendégségbe mennek hozzátok, akkor megkérdezitek tőlük, hogy arabica vagy robusta kávét szeretnének-e inni?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Persze, meg esetleg az arányokat is, mert vannak akik szeretik pl ha az arabica babok közé 15-20 % robusta van keverve.

Érdemes többfélével készülni, mert van aki két kávét is iszik, és a másodikat ki icsit másfajta arányban kevert babokkal szereti.

Esetleg egy pörkölő gép sem árt, mert vannak akik kevésbé pörkölten szeretik, vannak akik meg eleve csak frissen pörkölt babból isszák.

Az sem baj, ha van cibetmacskád, mert ők a kopi luwakot érdemes frissen kivenni a macska alomból, és rögtön pörkölni.

2022. júl. 5. 15:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán van mindkettő fajtából. Ha viszont van megkérdezem milyen fajta kávét kérnek.
2022. júl. 5. 15:17
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Tolem azt szoktak kerdezni, hogy a fozoset vagy a keveroset szeretem-e inkabb.
2022. júl. 5. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt szoktam kérdezni, hogy kér-e a lidl sajátmárkás instant kávéból, mert nálunk az van.
2022. júl. 5. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokan azt se tudják mi a különbség. Aki meg tudja, az termőterületre és pörkölésre is kíváncsi. Fontos a kávé elkészítése is. Ugyhogy barista tanfolyam és minőségi kávégép is legyen otthon.
2022. júl. 5. 16:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Már ha van lehetőségük ezeket a különleges kávékat elkészíteni de ha van akkor miért ne.
2022. júl. 5. 17:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#1: A cibetmacskán besírtm, köszi
2022. júl. 5. 17:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit kérdezek mennyi tejet cukrot ker bele.

Mindig arabicat veszek, de ha van itthon markasabb kv akkor vendégeknek abból adnék.

2022. júl. 5. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
22%
Nem adok kv-t. Ne drogozni jöjjön át.
2022. júl. 6. 04:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem és nem is várnám el, ha instant kávét adnak, akkor annak is örülök. Nem azért megyek vendégségbe, hogy ingyen kávézhassak.
2022. júl. 22. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!