Fodrásznak, kozmetikusnak, postásnak mennyi pénzt adtok karácsonyra? 5-5 ezer Ft elég?
Ha a borravalóra vagy kiváncsi, semennyit.
Postásnak pláne nem adok, elvégre nem szolgáltatást nyújt nekem, hanem a feladatát végzi, meg ami azt illeti nem is sűrűn találkozom velük, mert pénzt csak ritkán hoznak, ajánlott levelet, ha felhoz a lakásomra,az kötelessége, nem szívességet tesz vele.
Fodrásznál, ha fizetek, nagyjából tudom, mennyit fog kérni, ha olyan összeg, amit kerekíteni lehet (pl:1700 a hajam, kétezrest adok, nem kérek vissza), ide azért hozzátenném, ha jól dolgozik, én adok, mert tudom, hogy milyen nehéz megélnie,akár vállalkozó, akár alkalmazott, miért ne méltányolnám a keze munkáját, ha jól dolgozik, elégedett vagyok vele?De az 5 ezer Ft irreálisan sok.
Kozmetikushoz nem járok, pincéreknek is csak akkor adok, ha kerekíthető valamennyivel az összeg;egyébiránt nem értek egyet a borravalózással, el lettek ők is kényeztetve, tisztességes fizetést kéne adni valamennyi munkáltatónak, aztán akkor nem várnák el, én az európai etikettbe sem építeném bele, mert ez úgy jön ki, hogy én nem tudok viselkedni, csakmert nem toldom meg a fizetséget egy kis prémiummal, amit a munkáltató bizony nem képes kiperkálni (ezzel is tisztában vagyok).Saját vélemény.
ott volt a postás, a handlé, a villanyszerelő, a gázos , az órás,és a díjbeszedő..
:DDD
Aha, értem. Csak azért kérdeztem, mert eddig külföldön éltem és ott szokás 75-100 dollárt adni karácsonyra annak, aki valamilyen szolgáltatást végzett nekem. Nem tudtam, hogy itt ilyen nincs. Ez az első karácsonyom Magyarországon.
Köszönöm a válaszokat!
Hát én lennék felétek postás, kozmetikus vagy akármi :DD
Nálunk nem adnak az emberek, általában a saját karácsonyukra sem elég a pénz.
Szerintem süss sütit vagy valami, és kínáld meg vele pl. a postást. Vagy ha úgy jön ki adj borravalót. Egyébként szerintem nem kell adnod. Sőt, 5ezer forint az nagyon sok. Én karácsonyra kapok annyit nagyszüleimtől! (20 vagyok) Elég ha kedvesen mondod, hogy Boldog Karácsonyt kívánsz. Én amikor mondtam a postásnak, vagy bárkinek nagyon örült neki és kedvesen, mosolyogva fogadta.
Fodrász 3, kozmetikus 20, kéményseprő 40 éve nem látott.
:) Viszont a nagynéném a karácsonyi kiöltözött kéményseprőket felzavarta a tetőre :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!