Köszönés, Hogyan köszönjek a tanáraimnak? (10. es gimnazista)
fiú vagyok akkor a férfi tanároknak jó napot kívánok tanár úr-ral fogok köszönni (persze első órában még jó reggelt kívánok tanár úr-t mondok)
Női tanáraimnak általában csókolommal köszönök a kezét csókolomhoz nem tudok hozzá szokni és roppantul szokatlan számomra és szerintem kirívó is lenne kicsit mivel eddig az osztályban senkit sem hallottam így köszönni.Szerintem a jó napot kívánok tanár nőt is inkább hagyom maradok a csókolomnál(annyira nem ciki így köszönni a női tanároknak, férfinak kicsit,ennyi idősen már szégyen csókolomot mondani.)
Elköszönésnél : Női tanáraimnak szintén csókolomot mondok!
Férfi tanároknak csak ( önmagában)viszlátot szoktam mondani a viszontlátás-t mondanák sokkal jobb lenne ,de igazság szerint szégyellem vagy nem is tudom de olyan furcsa számomra.
Sajnos az osztályfőnököm nem mondott a köszönésről semmit, szüleimtől szégyellem megkérdezni.
ÁlTALÁBAN A jó napot után sem szoktam kívánokot mondani (hosszúnak tartom ,pedig kellene mert így bunkósan hangzik (JÓÓÓ NAPOT)
A tiszteletem az Nagyon FURCSA és az Üdvözlöm is!!
Általában amikor köszönök Halkan,csendese,meghunyászkodva mondom ki a jó napot-ot
De a női tanároknak illedelmesen ,erőteljesebben csókolomot mondok (ezt már jobban megszoktam)
Sajnos ez a felnőtté válás megkívánja hogy így köszönjek de ezzel a jó napotos köszönéssel annyira nem vagyok kibékülve , sajnos muszáj lesz megszoknom mint már mondtam néha még szégyellem is.
Minden választ hálásan köszönök!!!És nyugodtam ÍRJATOK HA VALAMIT ROSSZÚL CSINÁLOK (hátha jobban elfogadom és könnyebben a nyelvemre állnak ezek a köszönések)
Nem kell ennyire túlspilázni, gimnáziumban már azért valamivel érettebbnek és nagyobbnak kezelnek téged.
"Jó napot", ha találkozol, "viszontlátásra, viszlát", ha mész. Én is így köszönök, és nem jegyezte még meg tanár, hogy emiatt bárki is bunkó lenne, mert nem mondja utána a többi marhaságot.
A csókolom meg egyenesen hülyeség.
Általánosban én is csókolomot köszöntem, aztán erőt vettem magamon és megszoktam a kezét csókolomot, nem volt nehéz.
A viszlát, de még a sima jónapot is nagyon nyegle (a viszlát mindenképp, a jónapot is, de az már egyre elterjedtebb sajnos- ebben a felnőttek, tanárok is hibásak, mert nem javítják ki, inkább ráhagyják a gyerekre, de hidd el, hogy nem tetszik nekik)
Szerintem nem nyegle.
Nem vagyok udvariatlan, mert legalább köszönök, és nem "csá" vagy "szevasz", de mégcsak nem is tegezésképp "szia", hanem "Jó napot!".
Ebben szerintem minden benne van.
Köszönés és jókívánság.
Miért zavarná őket? Akit ez zavar, az egy hülye.
A "viszlát" lehet, hogy kicsit "nyegle", viszont a "jó napot"-tal még mindig nem tudom, hogy mi a gond. Akkor lenne hatalmas tahóság, ha azt mondaná, hogy "napot". Na, AZ tényleg az. Aki ilyeneken föntakad, hogy valaki normálisan mondja, hogy "jó napot", az menjen el.
16:42
ezzel e logikával nem értem, mi bajod lehetne a "napot"-tal??
egyszerűen a Jó napot kívánok! a tisztességes forma, az hogy 1 vagy 2 szót hagynak el belőle, már teljesen mindegy, mindkettő udvariatlan
Engem ezek a felnőtt stílus köszönések világ életben zavartak, nehezen is szoktam meg, főleg a rokonságban meg az őseim baráti körében a régi csaókolom helyett jónapot. Mindegy ez már réges régi történet.
Ami tény, kezeitcsókolomot ha fellógatnának sem köszönnék soha nőnek, mert olyan talpnyaló jellege van hogy borzasztó. Teljesen olyan érzetet ad,mintha egy inascsicska lennék, aki a nőuralom rabszolgája. NEM! A nők kivívták az egyenjogúságot, de semmivel nincs több joguk mint a férfiaknak, nem kell a kezeiket csókolászni. Nagyon elég az a csókolom, sokkal diszkrétebb, szolídabb. Jónapot kívánok xy úr is nagyon behódolós, csak a leg-érdekebb viszonyokban érdemes vele behódolni. Csókolom / Jónapot a diszkrét normális köszönés. Ha valaki ezt nem képes elfogadni, értékelni,hogy köszönésre méltattam, és kiakad ezen, az nem partner. Szerencsére én jelenleg olyan szinten nem függök nagyon senkitől,akinek annyira be kéne hódolni. A hívatalos viszonyok meg egy átlagos formulát igényelnek. Egyetemista vagyok, és ott egyáltalán nem veszik az ilyesmit pl annyira figyelembe, ott kilóra mennek az emberek az ügyintézésnél satöbbi /levelező/....
Üdvözlöm köszönés nekem kimondottan tetszik, valóban semleges, nőnek /férfinak is el lehet sütni, nem behódolós jelleg, hanem egyenrangú partner viszony érzetet sugároz, korrekt szerintem. Telefonbeszélgetés hívatalos személlyel elején nem rossz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!