Munkahelyen ruszofób és egyben az ukrán nemzetiségű embereket megszégyenítő magatartás?
Német multinál dolgozom. Heti szinten van a cégnél csapatok által megrendezett kvízjáték, tetszőleges témában. A héten a kvíz témája a háború volt, melyben roszufób tematikával, utalásokkal ment a viccelődés. "Vigyázz, ilyet ne mondj mert elvisznek." "Téged is lelőnek meg elhurcolnak." stb.
Én úgy gondolom, hogy jelen helyzetben, mikor a szomszédban halomra ölik az emberek egymást, attól függetlenül hogy ki az agresszor és mi a probléma gyökere, ilyen témában vicccelődni és ilyen témára kvízjátékot írni egy munkahelyi környezetben nem elfogadható. Még is elfogadott, nincs következménye.
Rosszul gondolkodom?
#4 Van realitása annak amit írtál. A cégnél nincs korlátlan HO, hibrid munkavégzés van. Az a kolléga aki az említett kvízt készítette, a céges szabályzatban foglalt hibrid ellenére nem jár be, én még nem találkoztam vele mióta itt dolgozom.
#3 Köszönöm a feltételezést, megerősített a dolog szürrealitása kapcsán. Sajnos valóban megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!