Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Munkahelyen ruszofób és...

Munkahelyen ruszofób és egyben az ukrán nemzetiségű embereket megszégyenítő magatartás?

Figyelt kérdés

Német multinál dolgozom. Heti szinten van a cégnél csapatok által megrendezett kvízjáték, tetszőleges témában. A héten a kvíz témája a háború volt, melyben roszufób tematikával, utalásokkal ment a viccelődés. "Vigyázz, ilyet ne mondj mert elvisznek." "Téged is lelőnek meg elhurcolnak." stb.

Én úgy gondolom, hogy jelen helyzetben, mikor a szomszédban halomra ölik az emberek egymást, attól függetlenül hogy ki az agresszor és mi a probléma gyökere, ilyen témában vicccelődni és ilyen témára kvízjátékot írni egy munkahelyi környezetben nem elfogadható. Még is elfogadott, nincs következménye.

Rosszul gondolkodom?

2022. máj. 21. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nekem már az elriasztó, hogy kvízjátékokat rendeztek. De biztosan a másik is.
2022. máj. 21. 21:09
 2/5 A kérdező kommentje:
IT szektorban ez nem ritkaság, bár nekem is furcsa volt, óvoda. De ez a kérdés szempontjából mellékes. :)
2022. máj. 21. 21:12
 3/5 Isti22 ***** válasza:
0%
Ne etessétek a trollt.
2022. máj. 22. 05:01
 4/5 anonim ***** válasza:
93%
Az IT - sek között sok az un. "based" emberke. A szociális elzártság sokszor azt eredményezi, hogy szélsőséges nézetekkel próbálják kihangsúlyozni az egyéniségüket.
2022. máj. 22. 21:21
 5/5 A kérdező kommentje:

#4 Van realitása annak amit írtál. A cégnél nincs korlátlan HO, hibrid munkavégzés van. Az a kolléga aki az említett kvízt készítette, a céges szabályzatban foglalt hibrid ellenére nem jár be, én még nem találkoztam vele mióta itt dolgozom.

#3 Köszönöm a feltételezést, megerősített a dolog szürrealitása kapcsán. Sajnos valóban megtörtént.

2022. máj. 22. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!