Lányokat zavarja ha a párjukat a baráti környezete a családnevén szólítja? Vagy titeket zavar ha így szólítanak?
Pl.: Tóth - nak, Kiss - nek, Kovács - nak stb. Az az a családnevén.
Egy fiú ismerősöm szerint zavarja őket, mert nem sugároz tiszteletet. Szerintem lényegtelen tényező. Kíváncsi vagyok mit mond a többség.
A kifejtett válaszokat örömmel fogadom.
Előre is köszönöm a válaszokat.
A férfiakat gyakran szokták vezetéknéven szólítani. Sokaknak a beceneve is abból jön, nem a vezetéknévből.Ha ez számára is rendben van, akkor nincs okom azt gondolni, hogy tiszteletlen.
Olyan néven szólítani valakit, akinek nem az a neve vagy nem tetszik neki, na az viszont tiszteletlenség szerintem, lényegtelen, hogy az épp a vezetéknév vagy a keresztnevének egy olyan becézése, amit nem szeret és ezt jelezte az illető felé... Nem igaz, hogy a saját nyomorult barátaid nem tudják megjegyezni, hogy hogy hívnak. 🤦🏻♀️
Ha én Magdolna vagyok és Magdának mutatkozom be például, akkor nehogymár a saját tulajdon barátaim nekiálljanak Magdizni, könyörgöm... Egyszer-egyszer elviselem az ismeretség elején, de mennyire kell tirpáknak lenni ahhoz, hogy nem tudod, hogy a hozzád közelálló ember hogyan szereti, ha hívják és mire hallgat?
"A férfiakat gyakran szokták vezetéknéven szólítani."
Suliban a lányokat is.
De csak akkor zavaró a dolog ha az illetőt is zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!