Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Polgári esküvőn a vőlegény(nek...

Polgári esküvőn a vőlegény(nek hívott személy) öltözetére van valamilyen kritérium?

Figyelt kérdés
Vagy ha szeretne, akkor mehet pink szettben, vagy miniszoknyában is?
2022. febr. 25. 23:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy “vőlegénynek hívott személy”???
2022. febr. 25. 23:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Transznemű lány vagyok, az igazolványomban férfi szerepel, viszont undorodom az összes ehhez kapcsolódó főnévvel, és menyasszonynak azonosítom magam emiatt.

Jogilag én számítok a vőlegénynek, és a párom pedig cisznemű nő. Magyarországon így állítólag jogi akadálya nincs a házasságunknak.

2022. febr. 25. 23:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagyis transznemű nő vagy, emellé még leszbikus is, plusz megtaláltad életed párját egy olyan nő személyében, aki szintén leszbikus, és elfogad téged olyannak, aminek képzeled magad? Az cifra!

(Vagy mi másért házasodtok?)

2022. febr. 26. 01:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben komoly és nem trollkodás a kérdés:

Semmiféle hagyomány nem vonatkozik a transzokra, így ezt nem tudom megítélni. Inkább az kérdés, hogy a te és párod családjai és barátai hogy fogadják, ahogy az ő szemükben vőlegény pink miniszoknyában vonul fel fehér ruhás mennyasszonya mellett?

2022. febr. 26. 07:36
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Az a része trollkodás volt, leginkább a lehetőségek szabadságára tekintve. Nyilván én is fehér ruhában lennék, csak az érdekelt, hogy lehet-e, vagy mindenképpen öltöny kell.
2022. febr. 26. 08:24
 6/7 Dongaben ***** válasza:
Annyi, hogy legyenek elfedve az intim részek. Amúgy: Nincs erre törvény. Sima, farmeres-Pólós esküvőn voltam tanú 12 éve pl.
2022. febr. 26. 13:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A megjelenésed a párodnak és kisebb részben a vendégeknek szól. Ha te mennyasszonyi ruhában állsz az anyakönyvvezető elé, és a feleséged is, az semmilyen szabályt nem sért, de zavarhatja a környezeteteket.
2022. febr. 26. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!