Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért ilyenek a mai fialtok?

Miért ilyenek a mai fialtok?

Figyelt kérdés

Ma volt 2 szabad órám az órám előtt (jaj, ez furán hangzik, remélem értitek :D) és mivel szép idő volt, kiültem a rakpartra és ott tanultam. Erre jön egy 8-10 fős középiskolásokból álló bagázs, megállnak mögöttem, és direkt ott röhögcsélnek, holott látták, hogy tanulok (a helyszín Szeged, a rakpart kb. 1 km hosszú, volt hely bőven).

Ez még annyira nem is zavart, próbáltam nem foglalkozni velük, de kb. 2-3 perc múlva elkezdtek ilyen apró kavicsokat dobálni rám/fölém (?). Most ezt hogy lehet lereagálni? Ültem ott tovább, és próbáltam elhitetni magammal, hogy nem engem dobálnak, hanem csak úgy dobálóznak a semmibe, de aztán elkezdtek beszólogatni is, hogy mi van b.meg, tanulsz? Mire hajtasz, az ötösre? Én örülök b.meg, ha átmegyek. Meg hasonlókat. Itt fogtam magam és arrébb sétáltam kb. 500 métert. Erre kb. 5 perc múlva hallom, hogy jönnek el mögöttem, és ordibálják egymásnak, hogy "Jé, nézzétek má' b.meg, itt a kis stréber!".

Most az ilyen helyzettel mit lehet kezdeni? Mit kellett volna csinálnom? Mert őszintén szólva fogalmam sem volt.

És ne higgyétek, hogy ilyen besavanyodott, koravén emberke vagyok, mert nem vagyok az, én is szoktam bulizni, de az ilyen fiatalokat komolyan nem értem.

2010. szept. 9. 23:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem a "mai fiatalok" ilyenek, hanem azok, akik csordában vannak, és a csordában legalább egy tapló van, aki persze eleve taplóbb, ha van közönsége, és ezt a többi is kapásból átveszi.
2010. szept. 9. 23:45
 2/16 anonim ***** válasza:
98%

Azt kellett volna válaszolnod,hogy

"Igen tanulsz,mert nem akarsz pár év múlva a posta előtt segélyért álldogálni ahogy majd ti fogtok.."

Egyébként az ilyen alakokkal nem lehet mit kezdeni..ők lesznek azok akik több időt fognak a kocsmában tölteni,és szidni fogják az életet mert milyen pocsék..(persze nem ők lesznek ebben a hibásak)

2010. szept. 9. 23:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

A 2.kal értek egyet!

Amúgy engem is az ilyenek találnak meg!

Hát majd nézzenek vissza 5 év múlva, hogy hol lesznek!

(lehet hogy le kellett volna fújni őket paprika spray-vel?)

2010. szept. 10. 00:11
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
az ilyen beszólogató paraszt bagázsból lesznek a suttyók, a segííííííílyesek stb. Mit lehet tenni? Hát a bajt és őket is nagy ívben kikerülni. Jól csináltad. Valaki már fiatalon rájön, hogy miért kell tanulni, valaki meg már túl későn. Ő megszívta.
2010. szept. 10. 00:19
 5/16 anonim ***** válasza:
97%

A legjobbat tehetted, amit abban a helyzetben tenni lehet : nem szóltál vissza, elmentél arrébb és mikor újra megjelentek, arra sem reagáltál...

Ha visszaszóltál volna, az okot adna arra, hogy agresszívebb módon beléd kössenek!

Még jobb ilyenkor határozott léptekkel forgalmas helyre menni (ott már nem mernek kötözködni).

Sajnos, ez van, bunkók mindenütt vannak...

2010. szept. 10. 00:46
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Próbáljátok hitegetni, hogy majd ha sok év múlva ők majd hajléktalanok/putrisok/sza rlapátolók lesznek, akkor majd mennyire fasza lesz nektek, mert megérdemlik. Hát a fenéket, egyáltalán nincs több esélyük oda jutni, mint nektek. Ismertem ilyen barmokat, sokuk mögött pénzes, kapcsolatokkal rendelkező szülők állnak, és a kapcsolataik elégnek bizonyulnak, hogy a hülye gyereküket is betolják a tutiba. De még ha csövesként is végeznek? Bármi felmentést adna? Mellesleg az emberek 90%-a abban a társaságban ugyanúgy követné a főtaplót, akár a válaszolók vagy a kérdező is lehetne azon az oldalon, ha épp abban a társaságban nő fel. És persze lehet magyarázni a bizonyítványt, hogy csak egy-két hülye miatt van a csordaszellem miatt követi a többi, valójában mindegyikük egyéni felelőssége is ha együtt cseszegetnek másokat. Miért nem bírnak összefogni az 1-2 főtaplóval szemben? Nem, mert az úgy már rohadtul nem menő. De nem is a mai fiatalokkal van a baj, hiszen ez a mentalitás régen is megvolt, inkább az a baj, hogy egyre inkább szabadon van engedve a dolog.
2010. szept. 10. 00:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak a mai fiatalok ilyenek. Engem is szekaltak a suliban, hogy minek tanulok annyit, aztan 5-8 ev mulva epp ezek az emberek mondtak, hogy milyen jol tettem, hogy nem szurtam el akkoriban. Nem rosszindulatbol mondom, mert nem orulok neki, de ezekbol az emberekbol nem lett semmi es ezt felnottkent ok is belattak. Szoval csak tanulj es legyel onmagad, ne menj utanuk csak azert, hogy befogadjanak.
2010. szept. 10. 05:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az volt a fő gondjuk,hogy tanulsz...Egyszerűen csak unatkoztak és akkor is beléd köthettek volna,ha nem tanulsz,hanem mondjuk,csak ott ülsz,vagy álldogálsz,bárkibe belekötöttek volna,aki épp kapóra jön.Az ilyen agyatlan ökörcsorda csak ennyire képes.

Mellesleg ismerek több olyan jóra való,diplomás embert ,aki "segélyért álldogál".Hiába tanultak,munka nincs.Manapság nem kell ahhoz tanulatlannak lenni,hogy valaki segélyre kényszerüljön.Ellenben az is igaz sajnos,hogy akinek jó kapcsolatai vannak,befolyásos szülei,az akkor is bekerülhet a legjobb helyekre,ha sík hülye.

2010. szept. 10. 07:03
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én odamentem volna, azt két nagy pofon, és repülnek a Dunába.

185cm/100kg/18/F

2010. szept. 10. 07:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: Azért ahhoz már célozni is kell, hogy Szegedről a Dunába repüljenek. :)

Egyébként valóban nem a mai fiatalokra jellemző... ilyenek mindig is voltak és lesznek.

És én is mindig "megbánom" hogy nem szólok vissza valamit DE ettől függetlenül szerintem az sem tanácsos... mégiscsak többen vannak, persze valszeg nem fognak megverni, mert csak a szájuk nagy, de tök felesleges visszaszólogatni, mert pont azt akarják.

Felemelt fejjel tovább állni... hidd el, az nekik nem akkora sikerélmény mintha mondasz akármi frappánsat/igazat, mert azt úgyse fogják fel és csak jót röhögnek, hogy sikerült felhergelni.

2010. szept. 10. 08:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!