Hogyan illik lezárni emailben?
Tegyük fel, hogy emailben adom le a rendelésemet egy kereskedőnek.
A beszélgetés valahogy így zajlik (É=én, K=kereskedő):
É: Érdeklődés a termék iránt. A végén megköszönöm a válaszát előre.
K: Információkat ad a termékről, köszöni az érdeklődést.
É: Érdeklődöm a fizetés iránt, megint megköszönöm előre a válaszát.
K: Információkat ad a fizetésről.
É: Megköszönöm a választ, leadom a rendelést és kifizetem utalással. Utána még megköszönöm előre is a rendelés teljesítését.
K: Köszöni a rendelést, írja, hogy még aznap postázzák és hogy átment az összeg a számlájukra.
A kérdés. Ezután illik még visszajelezni, amiben megköszönöm, hogy tájékoztatott a termék feladásáról vagy már felesleges, mert előtte megköszöntem az emailben?
Dilemmám a következő. Ha nem írok vissza, akkor olyan, mintha befejezetlen lenne a kommunikáció. Ha visszaírok, akkor viszont egyrészt már előtte emailben megköszöntem előre mindent, másrészt az ő oldaláról nézve ez egy felesleges email, mert neki napi szinten beesik 20+ email, akkor ne ilyen köszöngetős emailekkel kelljen foglalkoznia, amire úgysem várok már választ vissza.
Én a választ csak az első mailben köszönném meg, utana felesleges. A leadod a rendelést résznél is kihagyhatod, és akkor a végén mehet a rendben köszi válasz.
Vagy, ha ezt a verziót akarod megtartani a sok köszivel, akkor nem reagálnék, hanem a termék érkezésénél válaszolnék hogy meg is érkezett, minden szupi, köszi még egyszer.
Nekem sem maradt volna bizonyos értelemben tág a látóköröm. Egyházi közösségekben mindenki megossza a gondolatait és a hálaadás révén ÉRTÉKTEREMTŐ, KAPCSOLATSZILÁRDÍTÓ szavak jutnak eszembe elég gyakran.
Az én tapasztalatom szerint ez akár nagyban is segítheti a létfenntartást azáltal, hogy a szociális háló azonos arányban erősödik a személyiség
akár spontán formálódásával.
Ui: remélem, hogy tudtam Neked egy kicsit legalább segíteni Kérdező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!