Boltban való fizetéskor van olyan összeghatár, ami alatt nem illik kártyával fizetni?
Figyelt kérdés
Pár száz forintot illik készpénzben adni vagy nyugodtan lehet kártyával is fizetni?2021. jún. 10. 09:29
1/12 Pekka válasza:
Szerintem nem gond, a pénztárosok ezen nem szoktak problémázni. Már többször is fizettem 200-300 Ft-os tételeket kártyával, mivel nem volt nálam KP. ha nincs nálad éppen készpénz, akkor máshogy nem megoldható.
2/12 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy illik. Főleg járvány alatt az utolsó 50 ft-os fénymásolást is kártyával fizettem. Nagyobb taplóság mondjuk egy csomag rágóval felváltani egy 20 ezrest, de alapból az pénz az pénz. Normális helyen nem vergődnek, ha kártyával fizetsz kisebb összegű vásárlást.
3/12 anonim válasza:
Én már évek óta kártyával veszem a BKK vonaljegyet, egyesével, mindig csak egyet amikor kell. Pont azért, hogy ne érje meg nekik és hátha ingyen adják majd egyszer, mert többet buknak rajta mint ami a bevétel. Eddig nem jött be.
4/12 anonim válasza:
Bár ha a csokiautomatákon is elkezdtek megjelenni a terminálok, amikben 140 Ft egy csoki, elgondolkozik az ember, hogy mégse olyan borzasztó az a kártyadíj, mint mondják. Nem tennék rá, ha nem érné meg nekik.
5/12 anonim válasza:
A bankkártyás fizetést tilos hátrányosan megkülönböztetni a készpénzessel szemben, függetlenül az összegtől. 1-2 éve még voltak helyek, ahol ki volt írva pl., hogy 300 Ft alatt nincs bankkártyás fizetés, de manapság ez már törvénysértésnek minősül. A járvány miatt pedig mindenkit mindenhol az érintésmentes kártyás fizetés felé tereltek, így én nem aggódnék az illendőségen.
6/12 anonim válasza:
Nincs ilyen hogy nem illik. Ugyanolyan pénz, mintha kp-ben adnád.
Bepróbálkoznak kisebb boltok, de ez törvényellenes!
7/12 anonim válasza:
Még van kápé? Évek óta nem fogtam a kezemben ilyesmit.
8/12 anonim válasza:
A munkahelyi büfében a száz forintos kávét is kártyával fizetem.
9/12 anonim válasza:
Csak a lepukkant,csövesek fizetnek kártyával !
10/12 anonim válasza:
Bármennyit fizethetsz kpval és kártyával is, viszont! Ha zaras elott 20, 10 percel mesz be inkabb fizess kartyaval mert sokszor ilyenkor mar elkezdik leszamolni a kpt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!