Hogy veszed fel a telefont? Mit mondasz?
Olyan buta vagyok, nem tudom hogy vegyem fel... Mindig azt szoktam belemondani, hogy: igen.
Ha az ajtón kopognak akkor is azt mondom :D de ezen sokan röhögnek, haverok ... ez tényleg ciki vagy nem velem van a gond? Most mit lehet ilyenkor mondani na nem értem.
Köszi a válaszokat előre is :)
Köszönöm szépen, nem gondoltam hogy ennyi válasz érkezik. Mind nagyon hasznos volt, ment a zöld kezecske mindenkinek :) Köszönöm.
Saját mobil telefonra gondoltam amúgy.
na de azért megnyugtattatok, hogy nem olyan nevetséges ha valaki úgy szól bele, hogy igen. Tehát akik ezen nevettek azokkal van baj :)
Én a vonalast is úgy szoktam felvenni hogy "igen", v. igen tessék, aztán majd elmondja ki az és mi a gondja vagy kit keres. Ha nem én vagyok akkor szólok neki hogy bocsánat de akkor rossz számot hívott, de nem kötöm az orrára egyből hogy ki vagyok, csak ha nem hiszi el, vagy már harmadszor hív fel tévesen. Azért nem szoktam előbb bemutatkozni, mert aztán ki tudja ki az és milyen célból hív, vonalasnál még a számát sem látom, mivel nem jelzi ki a miénk. Meg hát mit kezdjek a számával amúgy is.
A mai világban azért óvatosan a nevekkel.
Mobilnál ha látom ki az akkor " halló, szia", vagy ha régen látott ismerős "igen, tessék", igen szia, vmi ilyesmi. Ha nem tudom kié a szám, vagy nem ír ki számot akkor a vonalashoz hasonlóan.
Nah nem olastam egy választ se szóval lehet ismétlek, dehát személyreszólóan kérdezted. Én egy enyhe akcentusú hallót mondok ami inkább úgy hangzik: háló:D Vmi meséből szetdem kiskoromban és berögzült:D
Amúgy elvileg be is kéne mutatkozni, de hát mobilt hívnak, mikor engem hívnak, az meg 1 ember tulajdona, csak tudják, hogy én fogok beleszólni.:D
Am ritkábban én is azt mondom, hogy igen, de ált akkor ha kapkodok eltte a telefonnal. Ha kopognak, azt mondom tessék, vagy szabad!
ha otthoni telefonról van szó, akkor:
1. csörög, felveszem
2. tessék, xy lakás!
3. hívó bemutatkozik
4. beszélgetés
vagy:
1. csörög, felveszem
2. tessék!?
3. hívó bemutatkozik
4. bemutatkozom
5. beszélgetés
munkahelyen:
1. csörög, felveszem
2. Tessék, xyz_cég, xy vagyok
3. hívó fél bemutatkozik
4. beszélgetés
Osztálytársam példája:
Igen, tessék, Kovács!
(persze nem ez az igazi neve :) amúgy lány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!