Bunkóság egy szórakozóhelyen, kocsmában zárásig maradni?
Szerintem nem, de az ilyen “elmegyek még pisilni”, na az az. Záráskor már a számlát rendezd, ne eltűnögess még.
Egy ex vendéglátós
Amúgy vendéglátásban dolgozom, de direkt úgy írtam ki a kérdést, hogy a vendég szemszögéből, nehogy már én tűnej a rossznak, amiért zavar a zárásig ott tartózkodó vendég.
Nekünk sajnos mindennapos - nyilván nem az adott helyzettben -, hogy még kasszazárás után is rendelni akarnak, és szinte szó szerint úgy kell kizavarni a felháborodott vendégeket.
"tizenegykor még ott üldögélni"
Ha nyolckor rendeltél utoljára és egy üres pohár mellett ücsörögsz, akkor gáz, de ha végig fogyasztasz, és 11-kor fizetsz és elsétálsz, akkor nem.
Vendégként úgy értelmezem a nyitvatartási időt, hogy addig maradhatok és nem úgy, hogy addig rendelhetek. Addig viszont miért ne maradhatnék, ha fogyasztok?
Több étteremben láttam kiírva, hogy meleg ételt zárás előtt x percig lehet rendelni. Ezt Te is bevezetheted.
Ha zavar, hogy a vendég zárásig marad, zárj be korábban! De ha zavar a vendég, legjobb ha ki sem nyitsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!