Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyenek az angol emberek?...

Milyenek az angol emberek? Mik a szokásaik? Mennyiben másabb a viselkedésük az átlag angol embereknek, mint az átlag magyaroknak?

Figyelt kérdés

Hogyan állnak hozzá a nem angolokhoz, milyenek pl. az írekkel és a walesiekkel?

Mindenki normális válasza érdekel, de elsősorban azoké, akik éltek Angliában, vagy most is ott élnek. A válaszokat előre is köszönöm!

2010. aug. 8. 21:34
1 2
 11/13 anonim válasza:
Első pillantásra nagyon udvariasnak, kedvesnek, gondoskodónak tűnnek, de pár hónap (vagy hét?) alatt lehull a lepel. Másodéves egyetemista vagyok Yorkban. Nagyon felszínesek, az összes "kedves" kérdezgetés hogy hogy vagy, milyen napod volt, még a barátok között is csak formalitás, számomra nagyon "mű"ek és igen, a legjobb szó rá: felszínesek. Nincsenek nagyon szoros barátságaik, inkább csoportokba járva részegednek le minden második nap, egymást szurkálják hátba miközben kedvesen mosolyognak a "barátjaik" szemébe. Természetesen van kivétel, de véleményem szerint ez is az oka annak hogy a külföldiek főleg külföldiekkel barátkoznak, más országban még nem tapasztaltam ilyen kétszínűsködést (eddig német és spanyol földön éltem fél évnél hosszabb ideig). Pozitívum, hogy az ügyintézés, vásárlás ezek a dolgok miatt elég kellemes, ha az ember szereti azt érezni, hogy törődnek vele, mosolyognak, kérdezgetnek, csevegnek. Csak nem kell túl sok valódi törődést várni tőlük. Ez persze csak a szerintemi átlag angol, nyilván vannak kivételek! Nemzetiségekkel is ezzel az ál-kedvességgel bánnak, de a "menő" angolok nem nagyon befogadóak a külföldiekkel. Általában az az angol, akinek külföldi barátnője van, az nem tudott beilleszkedni az ő közösségébe, és amolyan ha-nincs-ló-jó-a-szamár-is módon talált nemzetközi barátokat. Kínaiakkal nemigen állnak szóba. A magyarokat én sokkal kevésbé "kedvesnek" viszont őszintébbnek érzem, nekem sokkal egyenesebbek a magyarok. Amúgy az angol fiúk sokkal "magyarosabban" viselkednek, de szerintem a 16-26 angol lányok rémesek tudnak lenni!
2013. dec. 10. 14:48
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem ami rengeteget számított és kb.felülír majdnem minden negatívumot: nyugodtak, hoggadtak, figyelnek egymásra, kedvesek.

Nincs az a frusztrált idegbeteg hangulat és nem utálnak csak azért mert létezel. Magyarországba lassan belebetegszem. Gondolkozunk az emigráción.

2023. febr. 21. 22:52
 13/13 anonim ***** válasza:
*higgadtak
2023. febr. 21. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!