Ha becsöngetnek Jehovák meg mindenféle térítők milyen szöveggel lehet ill. szoktátok elküldeni őket? Vagy pl. amikor különböző alapítványoktól jönnek pénz gyüjtögetni beteg gyerekeknek szoktatok adni, vagy mit mondtok nekik?
Mondom akkor a tutit: ezt egy profi ügynök nyilatkozta le a múltkor a TV-ben:
-ezek az ügynökpalánták ,hittérítők stb. úgy vannak kiképezve,hogy minden mondatodra tudnak valami cáfolatot,tehát hagyományos módon nem megy-durván esetleg,de van jobb:
-azt kell mondanod,hogy teljesen világosan érted, amit mondani akarnak,de nem kéred!-ez az egyetlen amire lepadlóznak.-ha bármi mást mondasz,akkor úgy érzik,hogy még nem érted eléggé és mondják..mondják...
Köszi, mégegyszer. Sajnos táblákat nem nagyon tudok kitenni, mert panelban lakunk. A másik ami még nagyon bosszant, azok a szorólaposok. Nem tudom miért, de állandóan ide csengetnek, hogy nyissam ki a kaput. Ez azért is idegesít mert van, hogy napközpen alszik a pici ezek meg folyton csengetnek. Csak tudnám, hogy miért mindig hozzám. Pedig 32 lakás van a lépcsőházban. Már ott tartok, hogy nem veszem fel a kaputelefont, csak az a baj, mi van akkor ha ismerős jön vagy esetleg a védőnő.
Ráadásul a kapu elé kiraktak egy ládát és kiis irták, hogy ne csengessenek hanem oda dobják be a lapokat, újságokat. De hiába...
Miért? A panel kapujára is ki lehet tenni a táblát, hogy ügynökök, hittérítők, besurranó tolvajok, kívül tágasabb!
Ahol én laktam, ott a kaputelefont le lehetett halkítani, a tiétek nem olyan? (csak a gyerek miatt) A miénk mindig le volt halkítva, a rokonok ismerték a kódot, a többiek meg felszóltak mobilon, ha jöttek.
Nem biztos, hogy csak téged csenget a szórólapos/jehova tanúja, általában több lakással próbálkoznak, csak mivel te vagy otthon te veszed fel.
Kölyök koromban a régi kaputelefonoknál (amit még végig nyomni kellett, és minden lakásnak külön gombja volt), ha be akartunk menni valamelyik házba, csak rátenyereltünk 8-10 gombra, és mindig volt valaki aki kérdezés nélkül kaput nyitott.
Szia! Kaputelefon: én mindig félreteszem, mert a gyerekek a frászt kapják a hangjától. A rokonok tudják, hogyan lehet bejönni, és aki még számít, pl. a védőnő, úgyis szól előre, ha jön. Olyankor visszateszem a kagylót. Volt időszak, amikor mindig a helyén volt, és a krónikus becsengetők rájöttek, hogy nálunk mindig felveszi valaki. Ráadásul részegen hazatámolygó lakótársak is időnként felcsengettek, általában éjfél körül. 2 hét után besokalltam, félretettem. Utána még jó pár napig hallottam, ahogy halkan kattog a kaputelefon, amikor nyomkodják a gombot. Ha valaki mégis eljut hozzánk, általában szól, hogy rossz a kaputelefon. Erre csak annyi a válaszunk, hogy tudjuk. Térítők: Egy ismerősöm ilyenkor mohamedánnak tetteti magát. Bevált.
-Macska-
Engem nyáron talált be két ilyen szeretné megtudni az igazságot? című hittérítő. Egy darabig hallgattam a hülyeségeiket aztán annyit csináltam, h szóltam, h bocs, csörög a telefonom ha megbocsájtanak és bementem aztán elfelejtettem visszamenni. Az őket se zavarta, h egyáltalán nem csörgött.
Egyik ismerősöm meg úgy oldotta meg, mikor jöttek ,h szeretné megtudni az igazságot? kérdést megkapta csodálkozó arccal megkérdezte: Nem a gólya hozza? Erre nem tudtak mit mondani.
A szeretnél Jehova tanúira meg hallottam olyan választ is, h bocs, nem láttam a balesetet. Ez is szokott hatni.
Vhol meg azt olvastam, h vki elkezdett lökni egy kamu telefont ( prostival beszélgetés, kábítószer rendelés:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!