Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha becsöngetnek Jehovák meg...

Ha becsöngetnek Jehovák meg mindenféle térítők milyen szöveggel lehet ill. szoktátok elküldeni őket? Vagy pl. amikor különböző alapítványoktól jönnek pénz gyüjtögetni beteg gyerekeknek szoktatok adni, vagy mit mondtok nekik?

Figyelt kérdés
Mivel itthon vagyok szinte egésznap, nagyon sokszor csöngetnek be hozzánk ilyen emberek. Nagyon sajnálom a beteg gyerekeket,/ néha szoktam adni 200-300 ft-ot/ de nekem is van két kicsi gyerekem -szerencsére egészségesek- és én sem vagyok milliomos, mit lehetne nekik mondani,hogy ne sértsem meg őket?
2008. nov. 27. 16:27
1 2 3
 11/21 yuda ***** válasza:
100%

Mondom akkor a tutit: ezt egy profi ügynök nyilatkozta le a múltkor a TV-ben:

-ezek az ügynökpalánták ,hittérítők stb. úgy vannak kiképezve,hogy minden mondatodra tudnak valami cáfolatot,tehát hagyományos módon nem megy-durván esetleg,de van jobb:

-azt kell mondanod,hogy teljesen világosan érted, amit mondani akarnak,de nem kéred!-ez az egyetlen amire lepadlóznak.-ha bármi mást mondasz,akkor úgy érzik,hogy még nem érted eléggé és mondják..mondják...

2008. nov. 27. 18:51
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Volt olyan hogy becsengetett valaki es csak egy fuzetecsket adott at,akkor nem szoltam semmit,elfogadtam.Ha az utcan vagyok,probalom kikerulni oket mert nem vagyok veszekedos tipus.Ha megsem sikerul es megszolitanak esetleg eroszakoskodnak akkor megprobalom elmagyarazni nekik hogy katolikus vagyok es ismerem a bibliat es meg vagyok elegedve a vallasommal.Ha megjobban felbosszantanak akkor megkerdem toluk hogy tudjak e azt hogy az o szektajuk 1912-ben jelent meg?Ha alapitvanytol jonnek akkor elobb megkerem oket hogy igazoljak magukat es hogy adnak e szamlat az osszegrol amit adni fogok.Inkabb pl.szupermarketekben dobok be penzt jotekonysagi celokra.Most van a Pampers-nek olyan akcioja hogy a befolyt osszegbol oltast adnak a beteg gyerekeknek.
2008. nov. 27. 20:12
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszi, mégegyszer. Sajnos táblákat nem nagyon tudok kitenni, mert panelban lakunk. A másik ami még nagyon bosszant, azok a szorólaposok. Nem tudom miért, de állandóan ide csengetnek, hogy nyissam ki a kaput. Ez azért is idegesít mert van, hogy napközpen alszik a pici ezek meg folyton csengetnek. Csak tudnám, hogy miért mindig hozzám. Pedig 32 lakás van a lépcsőházban. Már ott tartok, hogy nem veszem fel a kaputelefont, csak az a baj, mi van akkor ha ismerős jön vagy esetleg a védőnő.

Ráadásul a kapu elé kiraktak egy ládát és kiis irták, hogy ne csengessenek hanem oda dobják be a lapokat, újságokat. De hiába...

2008. nov. 27. 21:41
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Ne engedj be szórólaposokat, mondd nekik, hogy ott a láda, kosárka, abba tegyék le, a mi lépcsőházunknak is van. Bárki lehet a szórólapos, és mi van, ha csak annak mondja magát, de más miatt akar bejutni, és ez csak egy ürügy? Sose tudhatod, ilyenből is volt már betörés. Becsöngetnek, mondd nekik, hogy nem jó a kapunyitó, csengessen be máshoz.
2008. nov. 27. 22:21
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Miért? A panel kapujára is ki lehet tenni a táblát, hogy ügynökök, hittérítők, besurranó tolvajok, kívül tágasabb!

Ahol én laktam, ott a kaputelefont le lehetett halkítani, a tiétek nem olyan? (csak a gyerek miatt) A miénk mindig le volt halkítva, a rokonok ismerték a kódot, a többiek meg felszóltak mobilon, ha jöttek.

Nem biztos, hogy csak téged csenget a szórólapos/jehova tanúja, általában több lakással próbálkoznak, csak mivel te vagy otthon te veszed fel.

Kölyök koromban a régi kaputelefonoknál (amit még végig nyomni kellett, és minden lakásnak külön gombja volt), ha be akartunk menni valamelyik házba, csak rátenyereltünk 8-10 gombra, és mindig volt valaki aki kérdezés nélkül kaput nyitott.

2008. nov. 27. 22:29
 16/21 anonim ***** válasza:
18%
A miénket se lehet lehalkítani, még a régi típus van, amit folyamatosan nyomni kell.
2008. nov. 27. 22:34
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Kaputelefon: én mindig félreteszem, mert a gyerekek a frászt kapják a hangjától. A rokonok tudják, hogyan lehet bejönni, és aki még számít, pl. a védőnő, úgyis szól előre, ha jön. Olyankor visszateszem a kagylót. Volt időszak, amikor mindig a helyén volt, és a krónikus becsengetők rájöttek, hogy nálunk mindig felveszi valaki. Ráadásul részegen hazatámolygó lakótársak is időnként felcsengettek, általában éjfél körül. 2 hét után besokalltam, félretettem. Utána még jó pár napig hallottam, ahogy halkan kattog a kaputelefon, amikor nyomkodják a gombot. Ha valaki mégis eljut hozzánk, általában szól, hogy rossz a kaputelefon. Erre csak annyi a válaszunk, hogy tudjuk. Térítők: Egy ismerősöm ilyenkor mohamedánnak tetteti magát. Bevált.

-Macska-

2008. nov. 28. 12:08
 18/21 anonim ***** válasza:
90%
Egy alkalommal 2 jehova tanujával 1 órán keresztül hitvitába keveredtem az ajtóban. Nagyon jól elbeszélgettem velük. Azóta tudom hogy ez mennyire infantilis ága a kereszténységnek. Hihetetlenül primitív, valóságtól elrugaszkodott az amiben hisznek. Istenhit = Skizofrénia (enyhébb változata)
2008. nov. 29. 10:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem nyáron talált be két ilyen szeretné megtudni az igazságot? című hittérítő. Egy darabig hallgattam a hülyeségeiket aztán annyit csináltam, h szóltam, h bocs, csörög a telefonom ha megbocsájtanak és bementem aztán elfelejtettem visszamenni. Az őket se zavarta, h egyáltalán nem csörgött.

Egyik ismerősöm meg úgy oldotta meg, mikor jöttek ,h szeretné megtudni az igazságot? kérdést megkapta csodálkozó arccal megkérdezte: Nem a gólya hozza? Erre nem tudtak mit mondani.

A szeretnél Jehova tanúira meg hallottam olyan választ is, h bocs, nem láttam a balesetet. Ez is szokott hatni.

Vhol meg azt olvastam, h vki elkezdett lökni egy kamu telefont ( prostival beszélgetés, kábítószer rendelés:)

2008. dec. 1. 08:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyszer kinyitottam nekik..aztán köv.héten is jöttek, először az ajtónál kopogtattak, nem nyitottam ki, aztán lementek, hogy a kaputelefonnál csengessenek, és akkor felvettem és mondtam, hogy ha nem fejezik be a zaklatást hívom a rendőrséget, és én se zavarom őket a hülyeségeimmel ők se tegyék. pff. azóta utálom őket....persze többet nem jelentkeztek
2012. máj. 30. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!