Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Cégünk nagyfőnöke (aki régen...

Cégünk nagyfőnöke (aki régen valaha az osztálytársam volt) jön gyárlátogatásra. Hogyan viselkedjek vele? Magázzam?

Figyelt kérdés

Nem láttam úgy 20 éve kb. Az általánosban haverok voltunk. Én eddig nem is tudtam de ő a nagyrészvényese vagy milye a cégnek, nekem úgy mondták ő az igazi tulajdonos (eddig a gyár főigazgatóját hittem annak). Meglepődtem de az internet szerint is komoly milliárdos lett.

Kijelöltek engem is, mint aki bemutatót tart neki az egyik munkafolyamatról. Most zavarban vagyok nagyon. Hogyan viselkedjek? Arra gondoltam, hogy Jó napot kívánok Igazgató Urat fogok mondani, de nem tudom mi lesz. Ha megismer akkor magázzam utána is, például ha ő letegez? Vagy merjem akkor visszategezni? Ha nem ismer meg akkor nem mondok semmit! Ha ismerős vagyok neki, mondjam hogy osztálytársak voltunk?

Hogyan kellene ezt a helyzetet kezelnem?

2020. szept. 8. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Én így üdvözölném: Örülök, hogy 20 év után ismét találkozunk!

Aztán ha ő magázva válaszol rá, akkor én is magáznám a továbbiakban. Ha tegezve, akkor meg nyilván kölcsönösen tegeződnénk.

2020. szept. 8. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne is utalj arra, hogy ismered. Egyszerűen köszönj jó napot kívánokkal, és szorítkozz a szakmai témákra. Ha ő felhozza, hogy ismerős vagy neki, vagy megismer, csak akkor menj bele ebben szerintem.

Nekem nagyon nem lenne szimpatikus egy olyan ember, aki rögtön kezdené a bratyizást, hogy 20 éve osztálytársak voltunk, főleg, ha esetleg én már nem is emlékszem rá.

Hidd el, ha felismer, és úgy dönt, akkor úgyis kellemesen el fogtok beszélgetni. Ha nem, akkor meg nem. Te csak szakmailag add a legtöbbet, az a lényeg.

2020. szept. 8. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem utal arra, hogy ismerik egymást, az is rosszul veheti ki magát egy olyan igazgatónál, aki fenn hordja az orrát: Na mi van, már meg sem ismersz?!

Ha utal rá, azt meg bratyizásnak veheti – de megint csak akkor, ha fenn hordja az orrát: Nehogy már az egész üzem előtt letegezzél!

Ha normális ember maradt a magas beosztása ellenére, akkor úgyis megismeri a kérdezőt, és elébe megy az esetlegesen kellemetlen helyzetnek azzal, hogy ő köszön először a kérdezőnek, vélhetően tegeződve, és onnantól egyértelmű a kölcsönös tegeződés.

2020. szept. 8. 16:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ott mindenki elott magazd, ha o tegez akkor te is visszategezheted.

Ha belegondolsz a politikusok sem tegezodnek nyilvanosan, pedig tuti hogy ha lemennek a kantinba akkor ott tegezodes megy.

Professzionalis kornyezetben a magazodas normalis.

2020. szept. 9. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Magázni fogom, aztán meglátjuk. Ha megismer adja magát a dolog, ha nem akkor nem hozom fel. Elvileg ő “az intellingensebb”, biztos jobban tudja hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket, ő amúgy is ezer emberrel találkozik naponta.
2020. szept. 10. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Megismert?
2021. jan. 5. 20:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem. Én meg nem mondtam semmit.
2021. jan. 8. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!