Kinek illik bemutatkozni egy ilyen szituációban?
Adott a szituáció:
Van Anna és Kata, akik lakótársak. Annának eljön a barátja a lakásba, és az előszobában várja a barátnőjét (aki a szobában készülődik).
Kata épp megy ki a szobájából a konyhába (az előszoba az összekötője a szobáknak és konyhának), mikor Anna utána kiállt, hogy nézze meg nem-e hagyott a mosogatóba valamit.
Ekkor találkozik Kata és Anna barátja. Kata egyből a mosogatót nézi, de közben köszön Anna batárjának, akivel elbeszélgetnek, de elfelejtenek bemutatkozni.
Ilyenkor amúgy ki illett volna először mondja a nevét? Elvégre Anna, aki az összekötő kapocs nincs a helyiségbe, hogy bemutassa egymásnak őket. Ilyenkor a "házigazda" kell vagy a vendég bemutatkozzon először? Vagy itt is ilyen férfi a nőnek szabály lép érvénybe?
Egy előszobában (3 percet) várakozó barátnak és egy idegen lakótársnak nem is kell bemutatkozni. Anna legalább köszönt a mamlasznak...
Ha mások a körülmények (pl. a barát vendégségbe jön), akkor a barátnak kell bemutatkozni, a nevét mondania, de kezet ne nyújtania két okból: 1. ő a férfi, 2. ő az idegen, míg Kata otthon van.
Köszönöm a válaszokat :)
Igazából én “Kata” vagyok a szituációban. Bevallom, annyira nem rágódok az ügyön, csak hirtelen megijedtem, hogy lehet nagyon rossz benyomást tehettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!