Tiszteletlenség (lány) osztálytársat a vezetéknevén hívni?
Figyelt kérdés
2020. júl. 1. 08:48
1/8 anonim válasza:
Minden embert tiszteletlenség a vezetéknevén hívni, legyen az akár nő, akár férfi.
2/8 anonim válasza:
Hacsak nem vált valakinek a - viszonylag különleges, esetleg vicces - vezetékneve a becenevévé, akkor tegezve a keresztnevén szólítjuk.
Esetleg egy tanár szólítja a nagyobb diákjait a vezetéknevükön, de ha tegezve teszi, az megint gáz. "Szabó, gyere ki a táblához! Szalai, mondd meg mennyi ötször hét?" Sehogy sem jó ez.
3/8 anonim válasza:
Igen,tiszteletlenség.Egyben sértő is a lánnyal szemben.
4/8 anonim válasza:
Ez akkor elfogadott, ha pl. munkahelyen (mondjuk a katonaságnál)mindenkit így szólítanak, vagy iskolában a tanár így szólít meg, vagy a haverunkat valamiért a vezetéknevén hívjuk. Egyébként csak úgy vezetéknéven megszólítani valakit mindkét nemnél elég tahóság.
5/8 anonim válasza:
Nagyon!
Egy kivételt tudok elképzelni, ha direkt ő kéri, mert ez a beceneve.
6/8 anonim válasza:
Amíg az osztálytársak nem "melegednek" össze, addig lehet vezetéknevén is hívni. Ez magától alakul ki.
7/8 anonim válasza:
Szerintem nem lehet 100%-ra kijelenteni, hogy valakit tiszteletlenség a vezetéknevén hívni.
Ha kifejezetten kéri, hogy NE HÍVJAD a vezetéknevén, akkor tiszteletlenség.
Én ugyan már végeztem pár éve, de jópár osztálytársamat a vezetéknevén hívtuk, és nem bántotta őket.
8/8 anonim válasza:
Igen, abszolút tiszteletlenség. Nem A Pál utcai fiúk suttyó pesti hülyegyerekeinek világában élünk ma már, hogy Nemecseknek meg Gerébnek hívjuk az osztálytársat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!