Mit válaszoljak (udvariasan és semmitmondóan) ha valaki illetlen kérdést tesz fel?
elég jól keresek
ha eljön az ideje
majd még meglátom hogy alakulnak a dolgaim
a vallásod meg szerintem nem sokan kerdezik és ha igen akkor el lehet modnani xd
„mi a vallásom”
Nem értem az embereket. Ezen miért kell fennakadni? Kollégáimmal múltkor nagyon jót beszélgettünk múltkor arról, hogy ki miben hisz, mit gondol a vállásról stb.
Ezek közül én egyedül a fizetést érzem illetlen kérdésnek (ha nem szakmabeli kérdezi! szerintem fontos tudni, hogy kollégák és hasonló munkakörben dolgozók máshol mennyit keresnek), arra simán mondanám, hogy erre nem szeretnék válaszolni. A gyerekvállalás és házasság abszolút magánügy persze, de szerintem elintézhető annyival, hogy "hogyha eljön az ideje", és akkor ez mozoghat a holnap és a soha között bárhol.
A vallást egyáltalán nem érzem illetlen kérdésnek, sőt, sokszor szerintem kimondottan jó tudni, hogy ki milyen kulturális közegből jön. Így tudod, hogy milyen ünnepeket tart meg, nagyságrendileg tisztában leszel a világképével, meg úgy alapból könnyen lehet, hogy valakinek befolyásolja a mindennapjait a vallása valamilyen kötelező szertartással vagy esetleg tiltással. Így aztán nem fogok húst felszolgálni a buddhistának vagy a vasárnapi mise idején keresni egy mélyen hívő katolikus keresztényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!