Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van annyi cigarettacsikk...

Miért van annyi cigarettacsikk az utcákon?

Figyelt kérdés

Miért olyan nehéz pár lépét tenni a kukáig, csak hogy ne a földön égtelenkedjen az a sok csikk? Aki cigizik, az otthon is egy laza mozdulattal eldobja a csikket az udvaron, folyosón, lépcsőházban?

Hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy ne rondítsák már a környezetünket?

Dohányosok válaszát is várom!!!

2010. júl. 28. 00:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazért, amiért szemét! Ez egyszerűen kultúra kérdése. Én apukámtól vettem át azt a szokást, hogy van nálam egy üres, jól záródó kis doboz, amibe bele tudom tenni a csikket, ha nem találok kukát. De sajnos az emberek nagy része nem foglalkozik ilyen "apróságokkal"... :(
2010. júl. 28. 00:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

undorító, lusta dögök.

én is rengetegszer látom, hogy pár lépést kéne csak megtenni a kukáig, de véletlenül sem tennék meg.

2010. júl. 28. 01:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt hívják úgy, hogy igénytelenség, és butaság.

Butaság, mert szennyezzük a környezetet, és nem fogjuk fel, hogy "rohad" a környezetünk.

Igénytelenség, mert ezek szerint nem számít, mocsokban élünk-e vagy tisztaságban.

Engem is felháborít a dolog egyébként.

Nem vagyok aktivista, de van, hogy a szemetet felveszem, és elviszem a legközelebbi kukáig. A túl gyakori kézmosástól legalább jobban nő a körmöm :)

2010. júl. 28. 09:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Látom mást is zavar...

Egy vidéki kisvárosban voltam a következőnek tanúja:

10-15 ember várakozott egy szépen felújított tér szélén a buszra. Egy fiatal srác elszívta a cigijét, majd lazán eldobta, persze a kukától pár lépésre. Egy idősebb bácsi odalépett, és tök normálisan megjegyezte:" Fiatalember, valamit elveszített." Majd felvette a csikket és elsétált vele a kukáig. Mindenki látta és hallotta a bácsit, a srác meg égett, mint a rongy. megérdemelte, talán tanult is belőle.

Az a baj, hogy Budapesten, de általában a nagyobb városokban még leégetni se lehet senkit, vagy csak szimplán rászólni, mert asszem a legkevesebb lenne, hogy elküldenének melegebb éghajlatra.

Talán ha büntetnék a szemetelőket? Erre is gondoltam, de hol van annyi rendőr, közterület felügyelő, aki tetten érje a szemetelőket. Ja és ezt ugye bizonyítani kellene, mert ez Magyarország. Hát ez is illúzió marad..., sajnos.

Tényleg, ha nincs belső késztetés a tisztaságra, akkor megette a fene az egészet.

2010. júl. 28. 13:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Én múltkor olyat láttam,hogy a csikket bedobta a kukába,és a kuka meg elkezdett égni,a hülye nő meg tovább ment,mintha mi sem történt volna...
2010. júl. 28. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Mas szemet is kerul az utcakra, sajnos.Szerintem neveltetestol fugg a dolog, ha otthon nem tanulja meg vki, azt nem lehet atnevelni.Soha nem dobok el szemetet, hoordom a taskaban, amig talalok egy kukat...(csikket a megfelelo helyre).Dohanyos
2010. júl. 28. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:
AU-ban a nep a kozterulet felugyelo. Ha kocsibol dobod ki a csikket es mas szemetet, van egy telefon szam, emberek felhivjak es kb 2 het mulva kapsz egy levelet, $220 buntetessel. Benne utca neve, idopontja, kulalak, kocsi rendszam. Ha nem fizetsz, birosag ele visznek. Tanu is be van hivva, esku alatt tanuskodik, hogy igenis te voltal az, vagy legalabbis a te kocsid volt. Vagy elviszed a balhet mint a kocsi tujaa, vagy bizonyitod, hogy te kocsid, de nem te dobtad ki a szemetet. meg kell nevezni az a mast is. Igy a buntetes arra megy. "Szemelyesen", utcan, tehat ahol nem tudnak megfogni, mert nincs rendszam tabla a hatadon, hat igy ma mar senki sem mer szemetet eldobni, de meg csikket sem. Korulotted levo emberek megolnek a nezesukkel. Sot lehet valahol egy uniformos ember aki megbuntet. Nem kell hogy rendor legyen. parkirozo feliro stb eleg.
2010. júl. 30. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!