Miért van annyi cigarettacsikk az utcákon?
Miért olyan nehéz pár lépét tenni a kukáig, csak hogy ne a földön égtelenkedjen az a sok csikk? Aki cigizik, az otthon is egy laza mozdulattal eldobja a csikket az udvaron, folyosón, lépcsőházban?
Hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy ne rondítsák már a környezetünket?
Dohányosok válaszát is várom!!!
undorító, lusta dögök.
én is rengetegszer látom, hogy pár lépést kéne csak megtenni a kukáig, de véletlenül sem tennék meg.
Ezt hívják úgy, hogy igénytelenség, és butaság.
Butaság, mert szennyezzük a környezetet, és nem fogjuk fel, hogy "rohad" a környezetünk.
Igénytelenség, mert ezek szerint nem számít, mocsokban élünk-e vagy tisztaságban.
Engem is felháborít a dolog egyébként.
Nem vagyok aktivista, de van, hogy a szemetet felveszem, és elviszem a legközelebbi kukáig. A túl gyakori kézmosástól legalább jobban nő a körmöm :)
Látom mást is zavar...
Egy vidéki kisvárosban voltam a következőnek tanúja:
10-15 ember várakozott egy szépen felújított tér szélén a buszra. Egy fiatal srác elszívta a cigijét, majd lazán eldobta, persze a kukától pár lépésre. Egy idősebb bácsi odalépett, és tök normálisan megjegyezte:" Fiatalember, valamit elveszített." Majd felvette a csikket és elsétált vele a kukáig. Mindenki látta és hallotta a bácsit, a srác meg égett, mint a rongy. megérdemelte, talán tanult is belőle.
Az a baj, hogy Budapesten, de általában a nagyobb városokban még leégetni se lehet senkit, vagy csak szimplán rászólni, mert asszem a legkevesebb lenne, hogy elküldenének melegebb éghajlatra.
Talán ha büntetnék a szemetelőket? Erre is gondoltam, de hol van annyi rendőr, közterület felügyelő, aki tetten érje a szemetelőket. Ja és ezt ugye bizonyítani kellene, mert ez Magyarország. Hát ez is illúzió marad..., sajnos.
Tényleg, ha nincs belső késztetés a tisztaságra, akkor megette a fene az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!