Nyugat-Európában rosszabbak a gyerekek mint Magyarországon? Németországban vagy Angliában rosszabbak?
Igen, ez érdekelne, hogy jól használtad-e a kifejezést...
Mit értesz alatta?
Szociológusok foglalkoznak a témával objektíven. Viszont maximum egy nagyközönségnek szánt ismeretterjesző műben írják le azt, hogy rossz gyerek. Ja meg, mint nevelői beszámolót.
Amúgy viszont nem a neveletlen, de a rossz gyerek az egészséges gyerek. Ötven+ éve, ha a gyerekek, összeragasztózták a tanár székét, és az bele ragadt. Lehet annyi körmöst kaptak hogy úgy érezték le esik az ukkuk, vagy lilára verték a hátsójukat vonalzóval. De nem csapták ki őket a suliból. Tanulták a kereteket, azzal hogy néha/sokszor felrugták.
Amúgy UK-ben sokkal inkább befolyásoló tényező a gyerek nevelésben a szülők társadalmi osztálya. A munkások gyerekei elég vásott kölykök.
Nagy-Britanniáról tudok írni. Ott egy átlagos középsuliban olyan viszonyok uralkodnak, mint nálunk egy rosszabb szakiskolában, és az általános iskolában is mindennapos, hogy a gyerek pl.megüti a tanárát. Jártak kint a gyerekeim suliba, láttam.
Viszont a drága magániskolák nem engedik az ilyesmit, ott komoly tanulás van és fegyelem. Viszont annyira sokba kerülnek, amit két átlagos fizetésből lehetetlen finanszírozni.
Mondjuk a felső osztály tagjai is képesek minősíthetetlenül viselkedni, de az a különbség, hogy ők legalább disztingválnak.
#16 A tanárokat azóta ütik meg, mióta létezik ez a szakma. Csak régen nem csináltak nyílvános ügyet belőle. Zugló közepi általános iskolában, a nyolcvanas években, a techika tanárnak reflexből visszaadtam, az indokolatlan pofont. A félosztály azon része tudott róla, aki látta és a tanár. Ha alapból nem hülye a tanár, egy pofonért akkor kicsaptak volna. De azt sem tették volna nyílvánossá, hogy miért.
Amúgy a lábammal a földön heverő vakolatot söpörtem a pincében vízes falhoz. A hülye tanár meg azt hitte, én rugtam le a vakolatot, és a "Mit csinálsz?" kérdéssel egyszerre, lekevert egy négyes magatartású gyereknek egy fülest. Ez voltam én.
Amit viszont felháborítobak tartottam, hogy a vén bolond énektanárt, csak poénból ütőtte meg rendszeresen a félosztály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!