Magyarok vagy inkább magyarországiak mi a véleményetek a felvidéki magyarokról?
A szlovákok rossz hatással vannak rátok. Rossz példát mutatnak.
Amúgy édesapám Somorjai születésű, 14 éves koráig Csehszlovákiában élt, a Felvidéken.
Nyugi a magyarországi magyarok is rossz hatással vannak egymásra. Bár egy picit máshogyan.
Minden népnek megvannak a rossz szokásai.
Nem akarok kritikát írni itt, egyik népről sem.
+ Amúgy a szlovákokról személyes tapasztalatom az volt, hogy amikor anyámmal és testvéremmel elmentünk megnézni apám szülőhelyét, és azt a helyet ahol legtöbbet élt a felvidéken, nos akkor a szovákok a magyar beszédre támadóan léptek fel (Észak-)Komáromban.
Ahogy németül beszéltem a bátyámmal, meg a követkexő utcában mintha kinyalták volna a hátsonk. Anyámmal meg oroszul tudtam beszélni, az meg semleges volt számukra.
Azért váltotunk nyelvet, mert félő volt, hogy anyám szemelátára keveredünk egy verekedésbe bátyámmal.
Két 180+ os 100+ kilos srác, a bátyám éppen szálkásítás után volt. Én meg akkor már nyolc éve küzdősportoltam. ... Bár egyikünk sem szeretett, az élet úgy hozta sokat verekedtünk másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!