Hölgyek, lányok, számotokra mit jelentene, illetve mennyire volna fontos, hogy a tömegközlekedésen a férfiak átadják nektek a helyüket?
Engem abszolút nem zavar, ha nem adják át a helyet. Tudok állni, sőt jobb szeretek, ha nem megyek sokáig.
Ha átadják, azt nyilván hálásan elfogadom, ha sokáig megyek, de ismételten, nem tartom rossznak, ha valaki nem adja át a helyét, csak azért, mert egy nő áll.
Mellesleg sosem lehet tudni, hogy ki a másik. Lehet, neked, ("hiába" vagy férfi), jobban kell a hely, mert nagyon fáradt vagy, rosszul vagy, sok a cuccod, stb.
Persze, udvarias dolog átadni a helyedet, de ez sokkal fontosabb az idősek, terhesek, mozgássérültek és más nehézséggel lévők számára, mint simán csak azért, mert a másik nő.
Nekem többször adták a helyet, volt, hogy elfogadtam (három táska, 10 megálló), volt, hogy elutasítottam (semmi teher, 2 megálló).
19/L
Nem várom el, de jól esik és megköszönöm, csak biztonságosabb ülve utazni.
45n
Nagyon kedves, udvarias gesztusnak tartom és örömmel veszem a felajánlást. Számomra ez megtisztelő. Kifejezetten férfiasnak találom ezt a viselkedést.
32N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!