Élelmiszerboltban a nő vagy a férfi fizessen? Ti hogy szoktátok?
Együttélő, közös kasszán lévő (házas)pároktól kérdezem.
Van erre illemszabály? Ki pakol a kosárba, ki fizet?
Basszus, ha már eljutnak arra a szintre, hogy együttélnek, sőt, már házasságot is kötöttek, akkor fontos az illem szerint cselekedni?? Nem lenne jobb úgy cselekedni, ahogy nekik kényelmes? Mert szerintem ennyi idő alatt már kialakult a szokás.
Ha pedig annyi dolgot vesznek, amennyit már pakolni kell (5+), akkor pakoljanak együtt. Úgy lenne illendő, hogy míg a pénztáros dolgozik, a pár egyik tagja pedig pakol, addig a másik tag nem csak bámul előre, hanem pakol ő is. Aki pedig közelebb van a pénztárhoz, az fizet.
#11, te normális válaszokat vársz itt?
Nézd meg: a #8-ra az emberek fele helyeselt.
Direkt írtam így, hátha kibukik, de nem... helyeselték.
Amúgy a normális az, hogy az fizet, aki inkább szokott, a másik meg pakol. Így nem kell senkinek kétfelé figyelni, és ezeket mindketten normálisan el is tudják végezni.
Nem, nem kell 2 ember a pakoláshoz. Sem a fizetéshez. Abból csak zavar lehet, ha ezeket megosztják.
Amúgy nincsen illemszabály erre.
A régi szabályok még a nem önkiszolgáló helyekre vonatkoztak.
Ott pedig a férfi fizetett (ha többen voltak) és az eladó pakolt, majd utána a hordár vitte.
Nincs erre külön szabály.
Nálunk úgy van, hogy egyikünk fizet, a másik pakol. Mondjuk mi nem vagyunk közös kasszán, de együtt élünk, és megosztjuk a kiadásokat. Rendszerint egyedül járok vásárolni, így ha ketten megyünk, akkor párom szokott fizetni, én pedig pakolok (nekem jobban megy a pakolászás, sokat utaztam, van gyakorlatom a legoptimálisabb helykihasználás megtalálásában :) ). A cuccot aztán mennyiségtől függően vagy ő, vagy ketten visszük, de mindig én viszem a könnyebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!