Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Normális, hogy zavar a csendőr...

Normális, hogy zavar a csendőrpertu?

Figyelt kérdés

25 éves koromban, már akkor is a férjemmel és a kisbabánkkal költöztünk abba a házba, ahol azóta is élünk. Az idősebb nénik (nem tudom belőni, olyan 50-60 fölött) közül sokan letegeztek akkor úgy, hogy nem adtak a viszonzásra engedélyt. Mivel még elég fiatal voltam, nem igazán zavart.

Azóta viszont eltelt tíz év, és egy ideje eléggé idegesít, hogy 35 éves létemre pont úgy csókolomozom őket, mint a gyerekeim. Egy ideje már át is szoktam a Jó napotra, de arra is mindig az a válasz, hogy "Szervusz, drága."

Van még egy-két olyan idősebb ember, akikkel hasonló a szitu (tegyük hozzá, nem túl sok), de őket gyerekkorom óta ismerem, így szoktam meg.

Nem, nem fogok odamenni egyikhez sem, hogy "Marika néni, engedje már meg, hogy tegezzem", úgyhogy ez már valószínűleg így marad. Inkább azért tettem fel a kérdést, hogy más is van ilyen helyzetben? Normális, hogy zavar? Vagy inkább addig örüljek, amíg ilyen fiatalnak tűnök?

2019. szept. 27. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

"nem fogok odamenni egyikhez sem, hogy "Marika néni, engedje már meg, hogy tegezzem""

Nem kell odamenned, nyugodtan letegezheted őket, az etikett szerint hogyha letegeznek akkor visszategezel, ennyi, aki ezen megsértődik az etikátlan bunkó.

2019. szept. 27. 18:18
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem csendőrpertu, ugyanis nem vagytok egymástól függő (hatalmi) helyzetben.
2019. szept. 27. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
22%

Et nem csendőrpertu, de értem a gondod.

Engem nem zavar, ha tegeznek- de akkor én tegezem az illetőt.

2019. szept. 27. 19:16
 4/6 tgt ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele, hogy akit akkor ismertem meg, amikor még helye volt az egyoldalú tegeződésnek, annak megengedem ezt továbbra is. Másoknak már nem.
2019. szept. 27. 19:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az idősebb nő letegez, akkor te nyugodtan visszategezheted, így szól az illem. Nyilván, ha proli vén qrvák, akiknek fingjuk sincs az etikettről, azok majd néznek egyet, de aki szóvá teszi, annak nyugodtan megmondhatod, hogy hogy illik. Hivatkozz Görög Ibolya könyvére.
2019. okt. 11. 06:44
 6/6 anonim válasza:
100%
Középiskola után első munkahelyemen mindenki tegezett, én korosztály függően tegeztem vagy magáztam a kollégákat. Azután megjártam a honvédséget két évig, leszerelés után mindenkit visszategeztem, aki engem tegezett. Egyedül a csoportvezető jegyezte meg : " nézd már, hogy kinyilt a csipája " Ennyi.
febr. 5. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!