A fiatalok nagy része miért nyomkodja állandóan a telefonját még a zebrán is? Jár bedugott füllel, "zenét" hallgatva se lát, se hall. Egy csomó embert ütnek el emiatt.
Én legtöbb helyre fülhallgatóval a fülemben megyek.
Nem az a baj, hogy valaki zenét hallgat, hanem az, ha eközben nem figyel fokozottan a környezetére.
Mikor zenét hallgatok, még arra is nézek, ahova tudom, hogy felesleges, de fő a biztonság.
A közlekedésben nem egy ember vesz részt. Nem feltétlen a fülében fülhallgatóval járó fiatal hibája, ha baleset éri vagy elütik. Sok autós zebrán sem ad elsőbbséget, hiába van ott a tábla (meg ugye a szabály is.)
Ki akarják tölteni azt az időt, amíg úton vannak. Csak a járda szélénél fél kézbe kellene venni a telefont, és amíg átér, addig nem azt nézni.
Célszerű ekkor kidugítani legalább az egyik fület, bár ha elég jó a látási figyelem, akkor elég látni. De azt nagyon kell, az nem mellőzhető.
Én mindig kihúzom az egyik fülest, ha átmegyek az úton.
Amúgy miközben ülök a buszon, és nem könyvet olvasok, bőven el tudom foglalni magam a telefonommal, hiszen van rajta zene, tudok írni jegyzetbe, van egy játék rajta (nem vagyok valami gamer), tudok írni a barátoknak, stb.
A zenehallgatáson kívül a füles egy amolyan védekezés is, hogy ne szóljon hozzám, se a kéregető, se a panaszkodó nyugdíjas, se senki, akihez én nem szólnék. Amúgy mindig olyan hangerőn van, hogy halljam a külvilágot is.
18/L
Nem csak a fiatalok, egy csomó embert látok telefont nyomkodva az utcán járkálni.
Én is fülhallgatóval járkálok az utcán, mert egyrészt kiszűri a külső zajok egy részét, nekem túl hangos a közlekedés zaja, másrészt nem hallom az embereket. Viszont átkeléskor mindig nagyon figyelek, mert a környéken, ahol dolgozom, sok a barom, akik leszrják, hogy nekik már piros, és a gyalogosnak zöld, sőt, sokan az irányjelzőt sem használják, tehát nyugodtan mész át az úton, és rád kanyarodik az idiótája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!