Hogyan van Pozsony neve angolul? Tudom, hogy most, hogy van de hogyan nevezték 1919 előtt?
Bónusz kérdés:
Most teszek fel elsőnek kérdést. Ez mi? "K*rjük, hogy k*rüld a k*rdezni sz*retnék/s*gítséget k*rek/stb. szövekeget a kérdésben, egyszerűen csak tedd fel a kérdést! Az ilyen szókapcsolatok rontják a k*rdések átláthatóságát. K*rjük kerüld a t*djátok/t*dna valaki/stb. szövegeket a k*rdésedben, egyszerűen csak tedd fel a k*rdést! Az ilyen szókapcsolatok rontják a kérdések átláthatóságát. "
Mi ez valami 1984 dísztópia? Ez az újbeszéd?
*újbeszél akar lenni :)
De komolyan nagyon kaki ez a rendszer, egy kérdésekkel foglalkozó oldal ne mondja már meg, hogy:
"kérdezni szeretnék/segítséget kérek/stb. blabla...
Az ilyen szókapcsolatok rontják a kérdések átláthatóságát."
A "kérdezni szeretnék" vagy a "segítséget kérek" az milyen mágikus ember által felfoghatatlan módon rontja az átláthatóságot, ez egyszeri udvariasság, sőt mi-több nem is udvariasság hanem így kell feltenni a magyar nyelvben egy kérdőmondatot vagy segítséget kérni.
Plusz ott van, hogy "stb."
És most jöjjek rá, hogy mi nem tetszik neki.
Mindenbe csillagot raktam. így átengedte, ez nem rontja a kérdés átláthatóságát. :D vicc!
Bónusz válasz:
A "Kérdezni szeretnék" frázis totál értelmetlen.
Nem érdekel, hogy szeretnél-e kérdezni, ha igen, mit/miről.
Engem, mint felhasználót, az érdekel, hogy valóban kérdezel-e bármit, amire tudom a választ - és hajlandó vagyok veled megosztani.
A főkérdés: nincs angol neve. Német neve volt, angol nem.
Neveket nem nagyon lehet/szokás fordítani.
No ennek cáfolatári itt van Párizs, Prága, Milánó és Bécs, hogy mást ne mondjak. Ezek valóban kivételek a magyarban, eredetük részben ismert is.
Ezen az alapon lehetne angol nyelvterületen is hasonló, de én nem találtam semmit.
Itt foglalkozik a név eredetével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!