Miért tudok spanyol szavakat miközben sosem tanultam a nyelvet?
Figyelt kérdés
Nagyon fura, hogy néha (ez most tényleg hülyén fog hangozni xd) ilyen halandzsa nyeleven beszélek vagy hogy is mondjam xdd aminek a hangzása spanyolos. Egyszer beírtam fordítóba hogy mit mondok (mindig mást xd) és tök értelmes szavakat mondok, csak ugyebár mondat nem áll össze belőle, de olyanra is volt már példa.
Nagyon szeretem a spanyol nyelvet, de sajnos még sosem tanultam.
Lehet, hogy giga nagy hülyeség ez a kérdés de engem ērdekel miért lehet.
U.i. és bocsánát ha rossz kategóriába tettem.
2019. ápr. 6. 07:48
1/2 anonim válasza:
Attól, hogy spanyolos halandzsául beszélsz, még nem tudod a nyelvet. Egy spanyol csak nézne rád, mint egy lufinyúl. Filmekből, egyébből ragadhattak rád spanyol szavak, amik vagy értelmesek, vagy nem. Los muertos, por favor, chico, és hasonlók. Amúgy egy jó színész, vagy akinek van hozzá érzéke, tud spanyol, olasz, vagy bármilyen halandzsát folyamatosan nyomni, de ez még nem jelenti azt, hogy tudja az adott nyelvet. Én pl nem tudok finnül, de ennek ellenére beszélem: Puukko mikka makka, himmi já kipuneki!:)
2/2 anonim válasza:
esetleg sok spanyol filmet nézel, eredeti nyelven, felirattal ?
csak egy tipp :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!