Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent pontosan, hogy...

Mit jelent pontosan, hogy "Vengeance is hereby mine"?

Figyelt kérdés

#angol #revolver #RDR2 #Micah Bell
2019. márc. 2. 01:07
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
A bosszú ezennel az enyém?
2019. márc. 2. 04:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vengeance is hereby mine, I will repay.

Bosszut fogok allni/visszafogom adni.

2019. márc. 2. 10:32
 3/6 Vree ***** válasza:
100%

Vengeance is mine = Édes a bosszú. Ez egy kifejezés, amit bossz úsikeres beteljesítésekor mondanak, értelmét felesleges mélyebben analizálni (akárcsak a magyar megfelelőjénél).

hereby = ezennel, mostan, ahogy #1 is mondta.

2019. márc. 4. 03:03
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

vengeance is mine: én fogok bosszút állni/enyém a bosszúállás joga az angol nyelvű Bibliában található

Károli-féle fordításban:

1. Enyém a bosszúállás és megfizetés, a mikor lábuk megtántorodik: mert közel van az ő veszedelmök napja, és siet, a mi rájok vár!

2. Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.

hereby: As a result of this/by this means

2019. márc. 4. 09:02
 5/6 Vree ***** válasza:
47%

Az eredetet illetően és a második fordításban (enyém [istené] a bosszúállás joga) igazad van, de fontos hangsúlyozni, hogy a köznyelvi beköpést nem bosszú ELŐTT (én fogok...), hanem után használják.

(Mondjuk eléggé eltávolodott az eredettől, tekintve hogy az a megbocsájtásra (hagyd meg bosszú jogát Istennek) szólít)

2019. márc. 4. 19:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!
2019. márc. 5. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!