11/16 A kérdező kommentje:
Azért, mert azokra is ezt írná a felhasználók többsége...
2010. jún. 28. 19:11
12/16 anonim válasza:
Hát, olyan hasznos, mint az angol vagy a német tényleg nem sok lesz, de ezekhez a nyelvekhez ország(ok), beszélők, kultúra és irodalom is társul. A spanyol és az olasz beszélő megérti egymást; a svéd és a norvég is. A spanyolt például világszerte 4-500 millió ember beszéli, és biztos vagyok benne, hogy több haszna van megtanulni spanyolul, mint ilyen fajta mesterséges nyelveken, már ha hasznosságról beszélünk. Milyen nyelveken tudsz/tanulsz amúgy? Hogyha tetszik egy nyelv, és - mint írtam - örömödet leled a tanulásában és/vagy beszélésében, akkor ne a felhasználók véleménye érdekeljen, vagy hogy ki mit gondol róla, hogyha neked az tetszik, akkor az és kész, nem? :)
13/16 anonim válasza:
Akkor inkább eszperantó, az se jó semmire de azt legalább elfogadják a diplomához.
A sok egyetemista meg biztos beszél egymás közt eszperantóul. :)
14/16 anonim válasza:
Akkor már miért nem tanulsz kínaiul? Az egyszerű, csak az írással lehetnek gondjaid :))
15/16 A kérdező kommentje:
Majd azt is fogom... :)
Te se tudsz egyszerre 4-5 nyelvet tanulni...
2010. jún. 30. 21:15
16/16 anonim válasza:
Sajnos ,a kérdésed igen régi-érdemes még válaszolni?
Szerintem megéri,legalább alapjaiban megismerni.Gyakorlati használhatatlansága ellenére.Az általad említett Volapük lépésről lépésre ismerős,én is tanultam belőle.De az a nyelv korábbi változata,azóta kissé módosult.Létezik az interneten Volapük csoport,benne voltam-vagyok én is,de csak pár szót ismerek.
Megéri megismerkedni vele,bár egyetértve az egyik korábbi válaszíróval,én is az eszperantót javaslom alaposabb megtanulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!