Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell kiejteni?

Hogy kell kiejteni?

Figyelt kérdés

a szó: cult

hogy kell kiejteni?

2010. jún. 27. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:
kult :D
2010. jún. 27. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Úgy pont nem. Kb. 'kált', igazából /kʌlt/. A 'ʌ' ugyanaz a hang, mint ami a 'love'-ban van.
2010. jún. 27. 19:39
 3/7 A kérdező kommentje:

oké értem, tenksz.

am első. tudod miaz?: D

2010. jún. 27. 19:44
 4/7 anonim válasza:
74%

én is "kult"-nak mondom, pedig pontosan tudom, hogy mi az, és azt is tudom, hogy hogyan kellene kimondani. Szerintem balf*szul hangzik ha rendes kiejtéssel fűzöd bele a magyar beszédbe.

mikor kapsz egy sms-t, azt sem úgy közlöd, hogy "jött egy eszemeszem"

amúgy nem értem a kis ércelődésed a "tudod miaz?" dologgal. Neked fogalmad nem volt, hogy hogy kell kiejteni egy idegen szót. ez szerintem nagyobb gáz.

2010. jún. 27. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
ácsi. volt fogalmam. megerősitésnek kérdeztem:D (sablon szövegnek hangzik, meg kibújásnak. na mindegy. kösz azér:) )
2010. jún. 27. 20:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Igen, tudom, s azért is írtam, hogy KULT

Ez igazából németországban elterjedt, és a németek az angol nyelvből vették át, a "cultus" szóból.

Kált-nak semmi képpen sem mondható

(több éve tanulok angolt-németet..)

2010. jún. 28. 11:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Angolul: 'kált'

Magyarul: kultusz

Részemről ennyi. Nem tudom, miylen szövegkörnyezetben mondja valaki magyarul az, hogy 'kult'.

2010. jún. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!