Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Papír alapú levelezés külföldi...

Papír alapú levelezés külföldiekkel. Hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Még nagyon régen, gimnazista koromban volt egy francia szervezet, akik valami jelképes összeg fejében összehozták idegen ország embereit egymás elérhetőségét megadva és így levelet lehetett írni - papír alapon. Akkoriban sajnos nem nagyon használtam ki ezt a lehetőséget, de most nagyon szívesen tenném. Létezik még ilyen "szolgáltatás" valahol? Kérem, hogy az ilyen "írj emailt", "de hiszen már 2008-at írunk" hozzászólásokat mellőzze, aki ezt írná :-) Köszönöm szépen előre is.
2008. nov. 5. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
49%

:) :) :)

néhány éve el sem hittem volna, hogy valakinek ilyen problémája lehet. (nem bántani akarlak- egyszerű ténymegállapítás)

szóval:

bármennyire is meglepő, még létezik posta, ahol a postásnénik átveszik a levelet, azt a levelet azután vonatra rakják, majd a célállomáson egy másik postahivatalban fogja egy kézbesítő és elballag vele a megadott címre :)

persze, hogy létezik még a papír alapú levelezés. ha tudod a címet, akkor azt felírod a borítékra, bélyeget teszel rá - ha nem tudod, hogy milyen értékű kell, a postán szívesen megmondják-, aztán ezt a levelet feladod - és már várhatod is izgatottan a postást, hogy mikor hozza a választ.

2008. nov. 5. 22:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Fúfúfúúú, azt hiszem te valami elképesztően félreértetted a kérdésem, igaz, ugyanakkor aranyos is volt, megmosolyogtam. Persze csak jó értelemben. Nem a Metropolis nevű rengetegben élek, ennyire még nem vagyok elkényelmesedve, tudom jól, hogy még létezik a postásnéni és a csengő biciklije is. A kérdést azért kérlek olvasd el mégegyszer, azután értelmezd. De nagyon köszönöm a választ. Tényleg.
2008. nov. 5. 22:36
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

hoppá... ezt tényleg nagyon félreértettem :)

elnézésed kérem - annak örülök, hogy a humoros oldaláról fogtad fel a dolgot :)

a kérdésre: halvány gőzöm sincs, hogy létezik- e még ilyen szolgáltatás, de nem tartom valószínűnek.

2008. nov. 6. 00:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Ma is léteznek még levelezőpartner-kereső (web)oldalak, amelyeken regisztrálsz, írsz magadról pár sort, aztán várod, hogy valaki felvegye veled a kapcsolatot, vagy te veszed fel azt másokkal. Ha szimpatikus az illető, akkor címet cserélhettek, és minden megy a maga útján. Gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint egy társkereső, csak itt nem szerelmi ill. szexpartnert keresnek az emberek, hanem levelezőpartnert.

Nem tudom, milyen nyelven szeretnél levelezni (franciálul?), de azt ajánlom, az adott nyelven keress rá olyan szavakra, mint a "levelezőtárs", "levelezés", "levelezőtárs keresése" és hasonlók. Biztosan találsz majd olyan oldalt, ami direkt erre a célra jött létre. Aztán már csak annyi a dolgod, hogy a "magamról" részbe beleírd azt is, hogy téged csak a postai úton való levelezés érdekel.

Ha tudsz angolul, akkor ajánlom, hogy az angol oldalak közt nézz szét először. Ezekből ugyanis biztos többet találsz, a felhasználók viszont a világ különböző részeiről regisztráltak, tehát nem angol anyanyelvűvel illetve nem angolul levelezőkkel is sokkal találkozhatsz ezeket az oldalakon.

2008. nov. 6. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A google-be ezt ird be:

penpals

Itt rengeteg levelezotarsat talalsz. En is levelezek (papiron!) tobb kulfoldivel.

2008. nov. 6. 14:12
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ha jól láttam nem csak szerelmes téma megy :)

Keress és találj társat a FriendFinder hálózatában! Több millió barátot, levelezőtársat, partnert kereső tag a világ minden országából. Nem csak angolul, más nyelveken is leht kommunikálni a tagokkal. stb ;)

2008. nov. 6. 20:09
 7/9 Eninővér ***** válasza:
Szia! azóta biztosan jó sok "snail-mail" palt találtál:-) Én 20 éve levelezem, akkor még hol volt az internet...:-) így úgynevezett barátság füzetkékből írtam ki szimpatikus címeket...ez most is működik, egyfajta kedves kreatívkodás is, hogy magadnak vagy ismidnek örömet szerezz egy szép, kedves füzetkével, ami tképpen pár lap csak, vagy egy A4 es lap...Úgy működik, hogy teszem fel írok a japán barátnőmnek.A levél mellé beteszek pár ilyen füzetkét, amikbe beragasztom a címem és pár adatot magamról...ő beragasztja a sajátját és továbbküldi valamelyil levtársának, ő is továbbküldi...akinél betelik, az hazaküldi a "tulajdonosnak". Ily módon a címed elkerülhet akár a "Holdra" is :-)
2009. márc. 3. 11:01
 8/9 anonim ***** válasza:
En a www.penpalsnow.com on szoktam keresgelni. 2005 ota csinalom ez az egyik hobbim imadok kulfoldiekkel levelezni, postai uton 22 van es emailen is van sok.
2010. nov. 27. 22:55
 9/9 anonim ***** válasza:
igen ez a FRIENDSHIP BOOK is tok jo en is szoktam ilyeneket kapni. volt, hogy olyat kaptam egyikojuktol ahol mar en voltam az utolso bejegyzo es sok emberen vegigment ahogy visszaneztem. megneztem ki kezdte ezt a kis fuzetet es nagy meglepetesemre egy masik levelezotarsam:D Kicsi a vilag. na ez annyira nem a kerdesre tartozik csak ugy leirtam.:D
2010. nov. 27. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!