Mit csináljak, ha kezdem megutálni a franciát?
Szia!
Teljesen megértelek :-( Engem is nagyon idegesített, ahogy a felvételeken beszéltek. De amúgy azóta jártam Franciaországban, és valójában teljesen normálisan beszélnek :-) Meg a könyvünkben azok az idióta rajzocskák... égnek állt tőle a hajam.
Viszont később másutt is jártam francia tanfolyamra, és akkor mégiscsak megszerettem. Szóval neked is azt javaslom, hogy próbálj más helyekről (is) tanulni franciául. Néhány ötlet:
[link] (feltéve, hogy az angoltudásod magasabb fokon áll, mint a francia, és nem vagy hajlamos a nyelvek keverésére)
[link] (szókincsbővítéshez; egyrészt a kedvenc regényeidet töltsd le franciául és olvasd ezzel, másrészt én a tankönyvi szövegeket bediktáltam a telefonomnak, elküldtem magamnak emailben és azokat is feltöltöttem, így tanultam meg az új szavakat - sokkal hatékonyabb, mert itt szövegkörnyezettel együtt tanulod)
[link] (önjavító tesztek - alul kiválasztod az aktuálisan tanult témakört. Sokkal praktikusabb ezekkel gyakorolni, mint papíron, mert kijavíthatod magadnak + dupla kattintással az új szavakat is lefordítja)
[link] (hallásértés)
Egy kérdést biztos megér, hátha :-) Ott a Duolingó, hogy felhúzd magad a többiekhez (mert ugye két hónap lemaradásból indulsz). Meg persze be kell majd szerezned a spanyolkönyvet - ha esetleg nagyon szegény családban élsz, ez probléma lehet.
De azért előtte gondold meg, hogy biztos jobban fog-e tetszeni a spanyol. Olyan ez, mint a házastárs és a szerető: a házastárssal együtt él az ember, jól látja a hibáit, a jó tulajdonságait meg megszokja és már fel sem tűnik neki. A szeretővel csak ritkán találkozik, ráadásul akkor mindketten a legjobb formájukat hozzák, nem hozzák ki egymásból sem a legrosszabbat. Emiatt a szerető sokkal jobb embernek tűnik, mint a házastárs. Persze csak addig, amíg az illető fel nem bontja a házasságát, és össze nem költözik az addigi szeretőjével. (Ez nyilván nem minden esetben van így, de könnyű beleesni a csapdába.) Ugyanez a csapda ebben a döntési helyzetben is előjöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!